Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a verificat în teritoriu evoluția lucrărilor de reabilitare a parcurilor din sectorul Buiucani

  Primarul general, Ion Ceban, a verificat în ajun în teritoriu evoluția lucrărilor de reabilitare a parcurilor „La Izvor” și „Alunelul” din sectorul Buiucani.

  Astfel, construcția stadionului de fotbal pe plajă în parcul din adiacentul străzii Calea Ieșilor este la etapa de finalizare. Tot aici sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a spațiilor adiacente parcului și stadionului, care va fi reabilitat integral.

  Primarul general a menționat că „La Izvor” este unul din cele mai mari parcuri din capitală, astfel că autoritățile locale sunt preocupate de modernizarea infrastructurii acestuia, care urmează să devină un spațiu prietenos pentru amatorii de sport, dar și pentru toți locuitorii sectorului Buiucani, ținând cont de faptul că aici va fi primul stadion de fotbal pe plajă din zonă, care poate atrage sportivi din diverse țări.

  Și în parcul „Alunelul”, aflat în reparație, sunt în desfășurare lucrările prevăzute pentru etapa a II-a de modernizare, finanțate de Primăria sectorului 6 a municipiului București.  În acest context, Ion Ceban a mulțumit Consiliului local pentru suportul acordat, după ce pe 4 august, Consiliul municipal Chișinău a aprobat acceptarea donației în valoare de 846 mii Euro.

  Reabilitarea spațiului public prevede: construcția a două fântâni arteziene, amenajarea spațiilor verzi, cu instalarea sistemului de irigare, iluminat public decorativ, precum și mobilier urban. De asemenea, va fi amenajat un teatru de vară și un teren multifuncțional de sport. Mai mult, în cadrul lucrărilor de modernizare, pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură prevăzută pentru bicicliști și persoanele care practică sportul.

  Primarul general, Ion Ceban a promis să inspecteze periodic pe șantier evoluția lucrărilor pentru proiectele în desfășurare, până la darea în exploatare a obiectivelor, pentru a se asigura de calitatea lucrărilor executate și de respectarea termenelor prevăzute.

  chisinau.md

  POLITICA

  Mă mândresc că PSRM a putut să promoveze persoane care s-au lansat sau vor să se lanseze în politica mare. Așa a comentat fostul...

  SOCIAL

  Primăria reacționează în raport cu situația alarmantă în sănătate, în contextul în care valul 5 al epidemiei lovește în copii. Într-o postare pe facebook,...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău se va alătura Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin, ce se va desfășura la nivel mondial. Potrivit primarului general Ion...

  SOCIAL

  Instituțiile de învățământ sunt o prioritate, o spune Ion Ceban. Potrivit acestuia, pentru prima dată, Primăria Chișinău a alocat peste 5 milioane de lei...

  Copyright © 2021