Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a verificat în teritoriu evoluția lucrărilor de reabilitare a parcurilor din sectorul Buiucani

  Primarul general, Ion Ceban, a verificat în ajun în teritoriu evoluția lucrărilor de reabilitare a parcurilor „La Izvor” și „Alunelul” din sectorul Buiucani.

  Astfel, construcția stadionului de fotbal pe plajă în parcul din adiacentul străzii Calea Ieșilor este la etapa de finalizare. Tot aici sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a spațiilor adiacente parcului și stadionului, care va fi reabilitat integral.

  Primarul general a menționat că „La Izvor” este unul din cele mai mari parcuri din capitală, astfel că autoritățile locale sunt preocupate de modernizarea infrastructurii acestuia, care urmează să devină un spațiu prietenos pentru amatorii de sport, dar și pentru toți locuitorii sectorului Buiucani, ținând cont de faptul că aici va fi primul stadion de fotbal pe plajă din zonă, care poate atrage sportivi din diverse țări.

  Și în parcul „Alunelul”, aflat în reparație, sunt în desfășurare lucrările prevăzute pentru etapa a II-a de modernizare, finanțate de Primăria sectorului 6 a municipiului București.  În acest context, Ion Ceban a mulțumit Consiliului local pentru suportul acordat, după ce pe 4 august, Consiliul municipal Chișinău a aprobat acceptarea donației în valoare de 846 mii Euro.

  Reabilitarea spațiului public prevede: construcția a două fântâni arteziene, amenajarea spațiilor verzi, cu instalarea sistemului de irigare, iluminat public decorativ, precum și mobilier urban. De asemenea, va fi amenajat un teatru de vară și un teren multifuncțional de sport. Mai mult, în cadrul lucrărilor de modernizare, pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură prevăzută pentru bicicliști și persoanele care practică sportul.

  Primarul general, Ion Ceban a promis să inspecteze periodic pe șantier evoluția lucrărilor pentru proiectele în desfășurare, până la darea în exploatare a obiectivelor, pentru a se asigura de calitatea lucrărilor executate și de respectarea termenelor prevăzute.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Chișinăul are nevoie stringentă de Planul Urbanistic General, Planul de Mobilitate Urbană și dezvoltarea zonelor orașului. Echipa primăriei împreună cu experții lucrează intensiv în...

  SOCIAL

  Astăzi a avut loc ședința de lucru între primarului general Ion Ceban și edilii de suburbii, pe tema dezvoltării localităților din componența municipalității. În...

  SOCIAL

  Amenajarea scuarului „Mihai Eminescu” din centrul capitalei este pe ultima sută de metri, chiar dacă mulți au venit cu critici. Despre aceasta a anunțat...

  SOCIAL

  Se încearcă furtul proprietății municipale, asta după ce o construcție provizorie din inima Chișinăului care de mulți ani a rămas abandonată, a fost privatizată....

  Copyright © 2020