Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a solicitat mai multă transparență în activitatea curentă a serviciilor Primăriei Chișinău

  Primarul general, Ion Ceban a solicitat conducătorilor subdiviziunilor municipale de profil asigurarea transparenței în activitatea curentă pe domeniile gestionate și prezentarea rapoartelor privind executarea bugetului municipal pentru prima jumătate a anului 2020.

  O solicitare în acest sens, a fost făcută astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către primarul capitalei.

  Astfel, informația cu privire la executarea bugetului pentru semestrul I al anului curent, urmează a fi transmisă spre examinare comisiilor de specialitate, pentru ca ulterior aceasta să fie înaintată pentru dezbatere și aprobare în ședința Consiliului municipal Chișinău.

  „Am cerut ca aceste rapoarte să fie prezentate transparent publicului larg, pentru a vedea cum și unde au fost cheltuiți banii din buget. Insist ca să fie realizată o prezentare grafică și plasată pe pagina oficială a Primăriei, pentru ca fiecare cetățean să aibă acces și să poată analiza aceste date”, a menționat Ion Ceban.

  De asemenea, edilul capitalei a solicitat ca unitățile de transport și tehnica specializată  din cadrul regiilor municipale, dotate cu sisteme de monitorizare GPS să fie incluse intr-o hartă interactivă, care va oferi acces deschis pentru vizualizarea zonelor de intervenție a serviciilor specializate amplasate în sectoare.

  „Ne propunem ca orice activitate să fie desfășurată transparent, astfel ca cetățenii să poată vizualiza, în timp real, de pe orice dispozitiv conectat la internet locațiile unde sunt implicate în activitate autospecialele, pe teritoriul orașului”, a declarat Ion Ceban.

  Sisteme GPS vor fi instalate în scurt timp și pentru monitorizarea tehnicii de lucru din dotarea Î.M. Regia locativ-comunală și Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi, RTEC și PUA.

  chisinau.md

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a noului ambasador al Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone.

  POLITICA

  PSRM este gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul necesar în soluționarea problemelor din municipiu și realizării obiectivelor propuse. Despre aceasta l-a anunțat președintele...

  POLITICA

  Ion Ceban spune că își va duce mandatul de primar general până la capăt, întrucât vrea o capitală adevărată, mult mai confortabilă pentru locuitori....

  SOCIAL

  Primul compactor din Moldova, care asigură compactarea tehnologică a deșeurilor a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general...

  Copyright © 2020