Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a participat la lucrările Forumului Municipal al Tinerilor

  Primarul general, Ion Ceban, a participat vineri la deschiderea Forumului municipal al Tinerilor, eveniment organizat în regim online de Direcția generală educație, tineret și sport, în parteneriat cu Centrul municipal de tineret al DGETS, care vine să stabilească necesitățile respectivei categorii de populație.

  În alocuțiunea sa, edilul capitalei și-a exprimat deschiderea spre cooperare cu tinerii capabili și energici, care pot schimba lucrurile din societate spre bine. Totodată, Ion Ceban a făcut un îndemn către aceștia de a se consolida, în vederea colaborării cu administrația publică locală, care este gata să-i susțină în diverse proiecte.

  „Îmi doresc un Consiliu consultativ al tinerilor, foarte bun, pe lângă Primărie și aștept ca această inițiativa și formatul să vină de la Dvs., prin organizații formale sau neformale. Noi suntem deschiși spre cooperare atât cât privește angajarea în câmpul muncii, dar și în sensul încadrării economice a tinerilor. Sunt gata să susțin dezvoltarea afacerilor în rândul tinerilor, precum și diferite servicii adresate vouă”, a declarat Ion Ceban.

  În context, primarul și-a exprimat speranța că, în scurt timp, așa cum a fost determinat, Chișinăul să devină capitala europeană a tinerilor.

  Forumul municipal al Tinerilor include 7 paneluri de discuție: participarea tinerilor și educația non formală;  integrarea economică a tinerilor – bune practici în desfășurarea unei afaceri; angajarea în câmpul muncii, servicii prestate de DGOFM; starea de bine și de sănătate a tinerilor; servicii de calitate și prietenoase tinerilor; branding personal al tinerilor în mediul online; implementarea proiectului Chișinău – Capitala europeană a tineretului, unde au posibilitatea de a participa cca 140 de persoane.

  Amintim că Primăria Chișinău are mai multe programe și inițiative pentru tineret, precum: Premiul municipal în domeniul științei, tehnicii, literaturii, artelor și activism civic; Premiul de merit pentru cei mai buni elevi și sportivi din municipiu; organizarea și realizarea programelor de activități dedicate diverselor sărbători de profil, precum: Ziua Națională a Tineretului, Ziua Internațională a Studenților, Ziua Voluntarilor etc.

  Mai mult, Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău are ca prioritate pentru anul 2020 lansarea Programului Municipal de Granturi pentru organizaţiile de tineret şi grupurile de iniţiativă. Acesta are ca scop susținerea și dezvoltarea sectorului neguvernamental de tineret din municipiu,  prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar inițiativelor, programelor și proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă. Pentru realizarea acestui proiect, CMC a alocat 200 mii lei. Totodată, 100 mii lei sunt oferiți din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, drept suport prin intermediul Programului de Dezvoltare a Centrelor de Tineret.

  De asemenea, APL Chișinău își propune elaborarea unei Strategii municipale de dezvoltare a sectorului de tineret, prin care să fie consolidate structurile municipale și neguvernamentale din domeniul tineretului.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Primăria Chișinău continuă să investească în infrastructura sportivă din suburbii. Despre aceasta scrie pe o rețea de socializare edilul capitalei, Ion Ceban. “Pentru modernizarea...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău își propune elaborarea și aprobarea până la finele anului curent a Programului municipal de dezvoltare a sectorului Întreprinderilor mici și Mijlocii în...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, l-a primit astăzi în vizită pe Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer, care își încheie misiunea diplomatică în...

  Noutăţi

  După ce a fost majorat prețul pentru o călătorie în transportul public, primarul general Ion Ceban a decis ca mai multe curse solicitate să...

  Copyright © 2021