Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a inspectat șantierul de pe strada Albișoara

  Primarul general, Ion Ceban, a susținut astăzi o conferință de presă pe strada Albișoara, acolo unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii.

  Prezent la fața locului, edilul a fost informat despre frezarea a peste 5100 m2 de asfalt vechi, demontarea a 2300 de metri liniari de bordură veche și instalarea altor 1163 de metri liniari.

  În apropierea podurilor şi la intersecţii, Î.M. ,,Lumteh” va suplini numărul corpurilor de iluminat, iar Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” va curăța sau defrișa arborii care reprezintă un impediment pentru iluminatul pe timp de noapte. De menționat că în locul corpurilor vechi de iluminat stradal, vor fi instalate lămpi de tip led.

  Primarul general a precizat că lucrările de curățare a râului Bîc, efectuate în prezent, dar și instalarea unor grilaje noi pe str. Albișoara, vor asigura captarea unui volum mai mare de apă în timpul precipitațiilor.

  „Au fost descoperite mai multe grilaje care se aflau sub asfaltul vechi, numărul acestora fiind majorat de 120 la 160. Pentru a evita viitoarele inundații, va fi curățată rețeaua de canalizare a apelor pluviale și înlocuite gurile de captare”, a spus edilul.

  Totodată, cele 78 de panouri de publicitate care se regăsesc pe stradă vor fi demontate, iar stâlpii care sunt înclinați și fisurați vor fi îndreptați sau înlocuiți.

  Amintim că pe strada Albișoara, în perimetrul str. M. Viteazul – str. P. Rareș, Apă-Canal efectuează lucrările de reabilitare a rețelelor de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm.

  Alte lucrări inginerești prevăd reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari (executate de S.A. „Termoelectrica”); schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.

  Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 120 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat, bugetul municipal, Apă-Canal și Termoelectrica.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că nu renunță. Obținerea titlului ,,Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2025” va fi o prioritate în 2022 pentru municipalitate, spune...

  SOCIAL

  “Bătaie de joc față de mai mulți oameni de cultură și teatru”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, după ce Directorul Teatrului...

  POLITICA

  Mă mândresc că PSRM a putut să promoveze persoane care s-au lansat sau vor să se lanseze în politica mare. Așa a comentat fostul...

  SOCIAL

  Primăria reacționează în raport cu situația alarmantă în sănătate, în contextul în care valul 5 al epidemiei lovește în copii. Într-o postare pe facebook,...

  Copyright © 2021