Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a înmânat diplome de onoare angajaților din sfera protecției sociale

  Primarul general, Ion Ceban, a înmânat astăzi diplome de onoare ale Primăriei Chișinău la 35 de angajați din sfera asistenței sociale din municipiu, care activează în Direcția generală asistență socială și în Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Evenimentul a fost prilejuit de marcarea Zilei profesionale a lucrătorului din sfera protecției sociale a populației.

  Edilul a ținut să mulțumească celor prezenți pentru munca plină de abnegație și dedicație în activitatea lor cotidiană. „Noi cunoaștem cât efort depuneți Dumneavoastră, toți cei peste 1000 de lucrători în domeniu. Vă mulțumesc pentru asistența la domiciliu, pentru activitatea în sectoare și pentru că sunteți mereu aproape de oamenii care necesită susținere. Este o muncă enormă, care trebuie apreciată pe potrivă”, a menționat Ion Ceban.

  Șeful administrației municipale a mai remarcat că lucrătorii sociali au o misiune civică, care solicită multă responsabilitate și profesionalism, iar în contextul situației actuale, marcată de pandemia prin COVID-19, a fost demonstrat, odată în plus, că munca celor din asistența socială este foarte necesară.

  Pentru asistenţa socială, anual, în bugetul municipal sunt prevăzuți cca 210 milioane de lei, care sunt distribuiți pentru oferirea compensațiilor pentru transport, pentru ajutoare materiale familiilor defavorizate, pachete cu produse alimentare etc.

  Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din aceste categorii, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciile de sănătate ale municipiului Chișinău sunt depășite de creșterea mare a numărului de bolnavi de COVID-19.

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate...

  SOCIAL

  O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în ajun. Primarul general Ion Ceban...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a solicitat poliției să identifice persoanele care se fac vinovate de vandalizarea unei porțiuni a fântânii arteziene din Parcul „La...

  Copyright © 2020