Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

  Primarul general, Ion Ceban, a depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, când se împlinesc 516 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui domnitor.

  Edilul capitalei a menționat despre Marele Ștefan că a fost unul din cei mai buni conducători ai Moldovei, diplomat și promotor al valorilor creștine.

  „Ştefan cel Mare va rămâne mereu un exemplu pentru urmașii săi, un lider cu verticalitate și caracter, care a luptat pentru credință și libertatea poporului său”, a declarat edilul.

  Marele domnitor a construit cetăți militare și cetăți ale sufletului, adică biserici și mănăstiri, 44 la număr.

  Pe parcursul domniei sale (1457-1504), Ștefan cel Mare a dus peste 40 de războaie și bătălii, în majoritatea din ele ieşind biruitor.

  Facebook

  SOCIAL

  Un lot de 8 troleibuze clasice, de ultimă generație, achiziționate de la uzina din Minsk, au ajuns la Chișinău și urmează a fi asamblate...

  SOCIAL

  Veste bună de la primarul general Ion Ceban. O nouă grădiniţă reabilitată în comuna Băcioi. Potrivit acestuia, Grădinița nr. 171 din comuna Băcioi, care...

  SOCIAL

  Administrația municipiului Chișinău va evacua până la data de 10 ianuarie gheretele care nu au documente valabile de amplasare, transmite Moldpres.

  POLITICA

  PSRM trebuie să implementeze strategia pașilor mici. În această luptă, vor rezista doar cei, care fac mai puține greșeli. Declarația a fost făcută de...

  Copyright © 2020