Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a convocat o ședință online cu primarii localităților suburbane

  Primarul general, Ion Ceban, a convocat o ședință online cu primarii localităților suburbane, unde au fost abordate subiecte despre proiectele aflate în derulare, cu investiții din partea municipalității, problemele curente, dar și inițiativele care urmează a fi realizate în continuare, cu susținerea Chișinăului.

  În bugetul municipal pentru anul 2020 au fost alocați circa 100 milioane lei, pentru proiecte de infrastructură în orașele și satele din componenţa municipiului. Totodată, e de menționat că în acest an, Primăria Capitalei a aplicat o nouă formulă de finanţare pentru localități, prin distribuirea alocațiilor în funcție de prioritatea necesităților acestora.

  Proiectele de infrastructură a drumurilor şi a căilor de acces către suburbii, reparaţia şcolilor şi a grădiniţelor, construcția/reabilitarea rețelelor de apeduct şi canalizare – sunt în prezent domeniile prioritare în dezvoltarea localităţilor din preajma capitalei.

  În cadrul reuniunii cu primarii din suburbii, edilul capitalei a solicitat ca banii distribuiți de municipalitate pentru proiecte de infrastructură să fie utilizați raţional. De asemenea, șefii administrațiilor locale, au fost chemați să vină cu propuneri până la 5 septembrie, a.c., pentru necesități de finanţare, în vederea finalizării proiectelor stopate din cauza insuficienței de bani, pentru a face rectificări la buget.

  Mai mult, Ion Ceban a sugerat reprezentanților suburbiilor să identifice proiectele necesare de a fi implementate în anul 2021, pe fiecare localitate, pentru care pot fi alocate surse financiare din bugetul municipal.

  Liniile de dialog între părți s-au axat inclusiv pe coordonarea acțiunilor privind combaterea ambroziei pe teritoriile suburbiilor; necesitatea implicării poliţiei capitalei în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă, unde se atestă o majorare a numărului de vizitatori; pregătirea pentru sezonul rece; asigurarea cu transport public a localităților etc. În context, Ion Ceban a informat că municipalitatea urmează să achiziționeze 100 de autobuze pentru sistemul de transport public, iar prioritate în acest sens vor avea suburbiile.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că nu renunță. Obținerea titlului ,,Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2025” va fi o prioritate în 2022 pentru municipalitate, spune...

  SOCIAL

  “Bătaie de joc față de mai mulți oameni de cultură și teatru”. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, după ce Directorul Teatrului...

  POLITICA

  Mă mândresc că PSRM a putut să promoveze persoane care s-au lansat sau vor să se lanseze în politica mare. Așa a comentat fostul...

  SOCIAL

  Primăria reacționează în raport cu situația alarmantă în sănătate, în contextul în care valul 5 al epidemiei lovește în copii. Într-o postare pe facebook,...

  Copyright © 2021