Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ion Ceban a convocat o ședință online cu primarii localităților suburbane

  Primarul general, Ion Ceban, a convocat o ședință online cu primarii localităților suburbane, unde au fost abordate subiecte despre proiectele aflate în derulare, cu investiții din partea municipalității, problemele curente, dar și inițiativele care urmează a fi realizate în continuare, cu susținerea Chișinăului.

  În bugetul municipal pentru anul 2020 au fost alocați circa 100 milioane lei, pentru proiecte de infrastructură în orașele și satele din componenţa municipiului. Totodată, e de menționat că în acest an, Primăria Capitalei a aplicat o nouă formulă de finanţare pentru localități, prin distribuirea alocațiilor în funcție de prioritatea necesităților acestora.

  Proiectele de infrastructură a drumurilor şi a căilor de acces către suburbii, reparaţia şcolilor şi a grădiniţelor, construcția/reabilitarea rețelelor de apeduct şi canalizare – sunt în prezent domeniile prioritare în dezvoltarea localităţilor din preajma capitalei.

  În cadrul reuniunii cu primarii din suburbii, edilul capitalei a solicitat ca banii distribuiți de municipalitate pentru proiecte de infrastructură să fie utilizați raţional. De asemenea, șefii administrațiilor locale, au fost chemați să vină cu propuneri până la 5 septembrie, a.c., pentru necesități de finanţare, în vederea finalizării proiectelor stopate din cauza insuficienței de bani, pentru a face rectificări la buget.

  Mai mult, Ion Ceban a sugerat reprezentanților suburbiilor să identifice proiectele necesare de a fi implementate în anul 2021, pe fiecare localitate, pentru care pot fi alocate surse financiare din bugetul municipal.

  Liniile de dialog între părți s-au axat inclusiv pe coordonarea acțiunilor privind combaterea ambroziei pe teritoriile suburbiilor; necesitatea implicării poliţiei capitalei în zona de odihnă de la Vadul lui Vodă, unde se atestă o majorare a numărului de vizitatori; pregătirea pentru sezonul rece; asigurarea cu transport public a localităților etc. În context, Ion Ceban a informat că municipalitatea urmează să achiziționeze 100 de autobuze pentru sistemul de transport public, iar prioritate în acest sens vor avea suburbiile.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a noului ambasador al Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone.

  POLITICA

  PSRM este gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul necesar în soluționarea problemelor din municipiu și realizării obiectivelor propuse. Despre aceasta l-a anunțat președintele...

  POLITICA

  Ion Ceban spune că își va duce mandatul de primar general până la capăt, întrucât vrea o capitală adevărată, mult mai confortabilă pentru locuitori....

  SOCIAL

  Primul compactor din Moldova, care asigură compactarea tehnologică a deșeurilor a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general...

  Copyright © 2020