Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Iohannis în vizită la Chișinău

  Președintele României Klaus Iohannis, aflat la Chișinău, a comentat rezoluția aprobată de APCE, care, precizează că Transnistria este o zonă „ocupată” de Rusia. România a fost coautor al amendamentului iar Iohannis a remarcat că este o declarație pur politică. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comună cu șefa statului, Maia Sandu.

  Klaus Iohannis, președintele României

  „Rezoluția APCE este o declarație politică. Iar problema transnistreană este problema Moldovei. Ea trebuie rezolvată aici, în formate recunoscute internațional, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a țării, fără a atrage atenția la intențiile pro-europene ale Moldovei.”

  Cât despre situația din Ucraina, Klaus Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru Moldova și a spus că România este pregătită să accepte cât mai mulți refugiați ucraineni, inclusiv din Moldova, dacă aceștia decid să caute ajutor în această țară.

  Klaus Iohannis, președintele României

  „De la începutul conflictului, România a oferit Moldovei ajutoare umanitare sub diferite forme: combustibil, energie, transport, care sunt esențiale. Chiar și astăzi, un convoi umanitar cu 55 de tone de alimente și produse esențiale pentru refugiații ucraineni a fost livrat la Chișinău”.

  Maia Sandu, președintele RM

  „Întrucât fluxul de refugiați nu se oprește, ne-am adresat țărilor UE cu o solicitare de a lua în considerare posibilitatea de a adăposti refugiați ucraineni pe teritoriul lor. Apreciez foarte mult decizia României de a deschide coridoare verzi pentru transportul refugiaților care se îndreaptă către UE direct de la granița moldo-ucraineană. De asemenea, mulțumesc autorităților române pentru asistența umanitară acordată pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.”

  Klaus Iohannis a mai spus că Moldova poate conta în continuare pe ajutorul României. Și Maia Sandu și-a exprimat încrederea că o cooperare strânsă între cele două țări, va ajuta la depășirea consecințelor crizei regionale.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021