Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Iohannis a ajuns la Chișinău

  Un grup de unioniști a ajuns, astăzi, la sediul Președinției, pentru a-l saluta pe președintele român, Klaus Iohannis, care a venit la Chișinău, la invitația omologului său din Moldova, Maia Sandu. Oamenii însă au fost ținuți după gardul Președinției și s-au ales cu un salut sec din partea celor doi oficiali.

  În cadrul briefingului de presă susținut, astăzi, de către Maia Sandu și Klaus Iohannis, președintele Republicii Moldova a avut un discurs plin de mulțumiri pentru omologul său de la București. Mai mult ca atât, Maia Sandu a anunțat că cei doi au semnat o declarație comună de continuare a relațiilor de cooperare dintre cele două state.

  Maia Sandu, președintele RM

  «Țin să vă mulțumesc pentru acest rol jucat de România în dezvoltarea RM. De a acționa împreună pentru a atinge obiectivele noastre comune. Vă mulțumesc».

  La rândul său, liderul de la București, Klaus Iohannis, a venit cu mai multe noutăți, printre care alocarea unei sume de bani pentru dezvoltarea mass-media din Republica Moldova., Iohannis a mai menționat că România a susținut financiar mass-media din Moldova și în luna noiembrie a acestui an, în plină campanie electorală.

  Klaus Iohannis, președintele României

  «Suntem alături de președintele RM, Maia Sandu, și suntem pregătiți să-i oferim cu succes toată asistența necesară pentru programul său reformator. Vom consolida sprijinul pentru societatea civilă și a independenței mass-media din RM prin alocarea unor surse financiare cel puțin echivalente cu cea din noiembrie din acest an, de 250 de mii de euro».

  Totodată, Iohannis a menționat că România va acorda țării noastre șase mii de tone de motorină pentru fermierii moldoveni. Anunțul vine după ce, anterior, și Federația Rusă a declarat că va oferi Moldovei, în două tranșe, 50 de mii de tone de motorină. Cât despre vaccinul anti-COVID-19, Iohannis a spus că România va transmite mai multe doze și țării noastre, fără a veni cu informații despre data la care va ajunge acesta în Moldova.

  a-tv.md

  Copyright © 2020