Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Investițiile capitale, deblocate

  Deputații PAS au blocat timp de două luni investițiile în modernizarea infrastructurii satelor și orașelor din țară, prin adresarea la Curtea Constituțională de a anula anexa nr.7 la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021. Declarația aparține președintelui comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul PSRM Petru Burduja. Înalta Curte a respins, în această săptămâna, cererea deputaților PAS, Veronica Roșca și Petru Frunze, stabilind că totul este în limitele constituționale.

  Petru Burduja, președintele Comisiei Parlamentare, economie, buget și finanțe, deputat PSRM

  „Două luni de zile toate primăriile țării, toate consiliie raionale nu au putut să facă achiziții publice în acest domeniu. Mai mult ca atât, Ministerul Finanțelor venind cu o recomandare de a nu efectua proceduri de achiziție, în mod indirect bloca toate procedurile de procurare. În felul acesta, fără nici un amendament, acești doi deputați au blocat pe două luni de zile inițierea achizițiilor în toată RM pentru reparația școlilor, grădinițelor, caselor de cultură, sălilor de sport, infrastructura rutieră, amenajarea curților dar și alte orașe și sate”.

  În acest sens, deputații PSRM vin cu un apel către APL-uri să inițieze procedura de achiziții publice în ceea ce privește reparațiile capitale în orașe și sate și să inițieze acele proceduri pentru a relua reparația drumurilor în localitățile din RM. Iar Ministerului Finanțelor, PSRM i-au sugerat să deblocheze acest proces în conformitate cu legislația în vigoare.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020