Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Investiții municipale în educație

  Biblioteca „Liviu Rebreanu” din Capitală și-a redeschis ușile pentru vizitatori. Instituția a fost renovată din bani municipali. Tot primăria a oferit în dar bibliotecarilor și viitorilor cititori, un set de 350 de cărți. Astfel de seturi de carte vor primi și celelate 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”.

  La ceremonia de redeschidere a Bibliotecii „Liviu Rebreanu” din Chișinău a participat și primarul Ion Ceban.

  ION CEBAN, PRIMAR DE CHIȘINĂU

  „Biblioteca este bine dotată. Există un interes și este singura din această regiune. Trebuie să investim cât se poate de mult. Sunt ediții tipărite în perioada anilor 2017 – 2019, foarte mulți autori autohtoni și foarte multe ediții interactive pentru copii și vor fi repartizate în toate aceste filiale”.

  Bibliotecarii sunt mulțumiți de redeschiderea instituției și speră că pandemia de coronavirus nu va mai ține departe cititorii.

  MARIANA HARJEVSCHI, DIRECTOR, BIBBLIOTECA „B.P.HAȘDEU”

  „Pentru noi bibliotecarii este un lucru anevoios pentru că, se depune praf pe fiecare carte în parte așa că, a luat timp în egală măsură, atât reparația cât și ulterior, aranjarea la raft, pentru a fi deschisă biblioteca într-un regim deja normal”.

  Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a dezmințit zvonul, tirajat de unele surse media, potrivit căruia municipalitatea și-ar dori închiderea bibliotecilor.

  ION CEBAN, PRIMAR DE CHIȘINĂU

  „ Cineva a lansat zvonul, dar noi nu vrem să închidem bibliotecile, din contra, dorim să consolidăm capacitățile instituțiilor date. Exemplul există, dar trebuie să fortificăm capacitățile. Doamnă Cutasevici, împreună cu domnul Burdiumov și domnul pretor trebuie încă o dată să vedem ce opțiuni sunt în amenajare”.

  În contextul pandemiei, municipalitatea este în căutarea resurselor financiare pentru amenajarea teraselor în aer liber, în proximitatea bibliotecilor.Valoarea celor 9.521 de seturi de carte donate de municipalitate celor 28 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, depășește suma de 1 milion de lei.

  Copyright © 2020