Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Investiții în instituțiile medicale

  Condiții mai bune și mai confortabile pentru cei 70 de angajați și pacienți ai AMT Centru din municipiul Chișinău. Astăzi, în instituția medicală a avut loc inaugurarea a două secții unde activează medicii de familie. Încăperile au fost renovate complet după ce ani de zile, picior de muncitor n-a mai călcat pe acolo. Lucrările de reparație au fost posibile datorită investițiilor făcute de Primăria Chișinău.

  Deschiderea celor două secții a avut loc cu tăierea tradițională a panglicii. Lucru carede obicei, îl fac înalții oficiali sau funcționari, nu și de această dată, însă.

  «-Domnul primar?
  -Nu, nu.
  -Galea, Galea o face. Hai! Galea numai n-a dormit în secție, aici».

  Edilul alături de șeful direcției Sănătate și directorul instituției medicale a mers să vadă încăperile proaspăt reparate. În cele două secţii ale AMT Centru au fost schimbate reţelele, ușile, au fost reparate sălile de tratament, sălile de triaj, zonele de așteptare pentru pacienți şi birourile medicilor de familie. Condițiile nou create vor simplifica lucrul medicilor și vor reduce timpul de așteptare a pacienților, spune directorul instituției.

  Anadela Glavan, AMT Centru

  „Birourile respective sunt amenajate conform standartelor și cerințelor actuale: cu sistem informațional, cu calculatoare, cu toate cele necesare, cu oftalmo-otoscop. Adică„ dacă este necesar și este o plângere de maladie ORL, însuși medicul de familie poate să vadă primele simptome care sunt, ca să nu fie făcută o vizită suplimentară, mai ales în perioada pandemiei„

  Totodată, în instituție au demarat lucrările de reparație a acoperișului și amenajarea a noi spații pentru pacienții infectați cu virusul SARS-COV-2. Lucrări care, la fel, se desfășoară din banii municipalității. Primarul general, Ion Ceban a reiterat că sistemul de sănătate este o prioritate pentru Primărie.

  Ion Ceban, primar general mun. Chișinău

  «Mă bucur că putem schimba spre bine lucrurile în instituțiile noastre medicale.
  Noi în municipalitate investim constant, chiar dacă, repet, bugetul este preluat de bugetul public național și foarte puțin rămâne în capitală, dar practic în toate instituțiile medicale din capitală – investim, și vrem ca aceste condiții să fie îmbunătățite atât pe partea de logistică, cât și pe partea de infrastructură, pe partea de echipamente».

  Subliniem că, reparațiile capitale în AMT Centru a costat Primăria 1,5 milioane de lei. Totodată, în prezent au loc lucrări de reparație și la spitalul „Gheorghe Paladi”, Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, Spitalul Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail” și în celelalte AMT-uri ale municipiului Chișinău.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021