Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Inundaţiile din Coreea de Nord exacerbează criza economică şi alimentară a ţării

  Oraşele nord-coreene de-a lungul graniţei cu Beijingul au fost inundate în cursul acestei săptămâni în urma unor ploi abundente, ameninţând să agraveze situaţia alimentară şi economică deja critică a ţării.

  Presa nord-coreeană a anunţat că oraşul Sinuiju a înregistrat, joi, cele mai abundente ploi ale anului, cu cel puţin 132,5 mm de ploaie până la ora locală 16:00.

  Înregistrările video au arătat autobuze şi alte vehicule care circulau prin apa care inundase intersecţiile, în timp ce pietonii avansau cu greu prin apă.

  În estul ţării, în provincia Hamgyong de Nord, oficialii încearcă să se asigure că sursele de apă rămân utilizabile, prin supravegherea sistemului de salubrizare şi îndemnând locuitorii să fiarbă apa înainte de să o bea, relatează agenţia de presă de stat KCNA.

  Coreea de Nord a identificat o epidemie cu o boală intestinală nespecificată – despre care oficialii sud-coreeni afirmă că ar putea fi holeră sau febră tifoidă – şi a precizat că obiectele străine de la graniţa cu Coreea de Sud au declanşat focarul de COVID-19.

  Dezastrele naturale şi epidemiile pot exacerba penuria de alimente din Coreea de Nord, care este vizată de sancţiuni internaţionale pentru programele sale de arme nucleare şi rachete şi care şi-a închis graniţele pentru majoritatea comerţului, cu scopul de a preveni răspândirea COVID.

  Un raport anual al Organizaţiei Naţiunilor Unite privind securitatea alimentară publicat joi a constatat că procentul nord-coreenilor subnutriţi a ajuns la 41,6% între 2019 şi 2021, comparativ cu 33,8% în perioada 2004-2006.

  De asemenea, Coreea de Nord pare să fi deversat apă dintr-un baraj din apropierea graniţei cu Coreea de Sud, ceea ce a dus la evacuarea turiştilor din ţara vecină, din cauza creşterii nivelului apei din râul Imjin, luni.

  Facebook

  LUMEA

  Aproape o jumătate de milion de copii se află printre sutele de mii de persoane care au fost infectate cu boli transmise prin apă...

  LUMEA

  Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în inundaţiile provocate de ploile musonice în ultimele 24 de ore...

  LUMEA

  Inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în luna iunie au făcut cel puţin 1.061 de morţi în Pakistan, potrivit celui mai recent...

  LUMEA

  Inundaţiile declanşate de ploile musonice au dus la strămutarea a circa 33 de milioane de persoane, majoritatea în sudul şi sud-vestul sărac al ţării,...

  Copyright © 2021