Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Inundații puternice în India, 24 de oameni au murit

  Sudul Indiei a fost afectat de inundații puternice, după ce ploile au umflat râurile care au ieșit din matcă și au inundat sate și orașe. Cel puțin 24 de oameni au murit, dar autoritățile se așteaptă ca numărul să crească, scrie BBC.

  фото: Onmanorama

  Printre victime sunt și cinci copii. Multe persoane sunt date dispărute, așa că sunt temeri că numărul morților este mult mai mare.

  Mai multe case din districtul Kottayam, din statul Kerala, au fost distruse complet de viituri.

  Mii de oameni au fost evacuați, fiind create peste 100 de tabere pentru refugiați.

  Elicoptere ale armatei survolează zona și asigură provizii pentru persoanele izolate.

  Ploile abundente au provocat, de asemenea, alunecări de teren mortale.

  Pentru salvarea supraviețuitorilor din zonele afectate sunt folosite bărcile pescarilor, deoarece porțiuni mari de drum au fost distruse și acoperite de arbori căzuți.

  Pe rețelele de socializare au apărut imagini dramatice cu intervențiile pentru salvarea oamenilor, dar și cu casele luate de ape.

  În 2018, aproximativ 400 de oameni au murit și peste un milion au fost strămutați din cauza celor mai grave inundații din Kerala din ultimul secol.

  O evaluare efectuată de guvernul federal în același an a constatat că statul, care este traversat de 44 de râuri, este printre cele zece cele mai vulnerabile la inundații.

  digi24.ro

  LUMEA

  India a închis temporar cinci centrale pe bază de cărbune din jurul capitalei New Delhi, în cadrul eforturilor de a combate poluarea atmosferică, potrivit...

  LUMEA

  Cel puţin 35 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor care au afectat statul indian Kerala (sud-vest) în ultima...

  LUMEA

  Autoritățile indiene au recurs la folosirea dronelor pentru livrarea de vaccinuri împotriva coronavirusului în unele zone ale țării. Luni, câteva doze de ser anti-Covid...

  LUMEA

  Cel puţin 11 persoane, printre care şapte copii, şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite după ce o clădire cu trei etaje...

  Copyright © 2021