Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Inundaţii în Indonezia şi Timorul de Est: Peste 150 morţi şi zeci de dispăruţi

  Cel puţin 157 de persoane au murit şi alte câteva zeci sunt date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor provocate de ciclonul tropical Seroja în Indonezia şi Timorul de Est, potrivit unui nou bilanţ anunţat marţi, informează AFP.

  Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor a raportat 130 de decese în mai multe insule din apropierea Timorului de Est, unde au fost înregistrate 27 de decese. Bilanţul anterior pentru cele două ţări indica 113 morţi.

  În Indonezia, echipele de salvare se află în căutarea a peste 70 de persoane dispărute, folosind uneori buldoexcavatoare pentru a îndepărta resturile acumulate după trecerea ciclonului.

  Ploile torenţiale din ultimele zile au provocat viituri şi alunecări de teren, care au măturat în unele cazuri case. Peste 10.000 de persoane s-au refugiat în adăposturi.

  Mii de case, drumuri, poduri şi spitale au fost deteriorate sau distruse. Liniile de comunicaţie au fost acoperite cu noroi şi copaci scoşi din rădăcini, ceea ce a îngreunat accesul salvatorilor în zonele cele mai afectate.

  „Există în continuare un risc de condiţii meteo extreme în zilele următoare” din cauza ciclonului, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor, Raditya Jati.

  Furtuna avansează în prezent spre coasta de vest a Australiei.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 174 de persoane au murit într-o învălmăşeală creată după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii unei echipe de...

  LUMEA

  Aproape o jumătate de milion de copii se află printre sutele de mii de persoane care au fost infectate cu boli transmise prin apă...

  LUMEA

  Cel puţin 26 de persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în inundaţiile provocate de ploile musonice în ultimele 24 de ore...

  LUMEA

  Inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în luna iunie au făcut cel puţin 1.061 de morţi în Pakistan, potrivit celui mai recent...

  Copyright © 2021