Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Inundaţii în Afganistan: Bilanţul a crescut la 46 de morţi

  Autorităţile din Afganistan au ridicat miercuri bilanţul la 46 de morţi în mai multe provincii din ţară, în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale, în timp ce alte 15 persoane sunt date dispărute, relatează EFE.

  „În urma ploilor puternice şi inundaţiilor din ultimele zile, numărul morţilor a crescut la 46; 15 persoane sunt date dispărute, iar alte 6 au fost rănite în mai multe părţi ale ţării”, a declarat EFE Tamim Azimi, purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor.

  Printre victime se află numeroase femei şi copii, a precizat Azimi.

  Provincia de vest Herat este cea mai afectată de precipitaţii, unde 22 de persoane au murit în urma ploilor care continuă să cadă în mare parte a ţării.

  Echipele de salvare continuă operaţiunile în provinciile afectate, a asigurat Azimi, care a subliniat că sute de familii au fost evacuate şi peste o mie de gospodării au fost afectate sau distruse.

  Ploile au afectat şi numeroşi agricultori şi fermieri, cu distrugerea a circa 1.620 hectare de culturi şi moartea a 2.500 de animale din grajduri.

  În urmă cu câteva zile Departamentul de Meteorologie din Afganistan anunţa ploi puternice şi inundaţii în 15 dintre cele 34 de provincii ale ţării.

  Precipitaţiile vor continua să cadă şi joi în cel puţin 23 de provincii, potrivit meteorologilor.

  Mai multe părţi ale Afganistanului se confruntă cu inundaţii sezoniere, care afectează gospodăriile, terenurile agricole şi infrastructura publică.

  În august 2020, peste 150 de persoane şi-au pierdut viaţa în 13 provincii afgane din cauza viiturilor.

  Afganistanul s-a confruntat cu viituri severe în 2019, care au distrus peste 10.000 de case şi au afectat circa 180.000 de persoane, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

  agerpres.ro

  LUMEA

  Cel puţin 12 persoane au murit şi mai mult de o sută au fost rănite, duminică, în urma unei explozii a unei conducte de...

  LUMEA

  Cel puţin 11 persoane, printre care şapte copii, şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite după ce o clădire cu trei etaje...

  LUMEA

  Inundaţiile şi alunecările de teren provocate în Sri Lanka de ploile musonice au lăsat în urmă cel puţin 17 morţi şi au forţat circa...

  LUMEA

  Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în atacul armat produs miercuri în oraşul San Jose, din statul american...

  Copyright © 2021