Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Inundații de proporții în Italia și Franța (VIDEO)

  O mare parte din Europa este marți sub alerte meteo de vânt și furtuni: nordul și sudul Franței, întreaga peninsulă italiană și coasta Adriatică a peninsulei Balcanice.

  Este cod roșu în nordul Italiei, în Piemont și Lombardia, după ce luni, în regiunea vecină Liguria, a căzut o cantitate excepțională de ploaie.

  Râurile umflate au depășit malurile și au provocat inundații și alunecări de teren.

  Imaginile filmate de localnici arată cum torentele au luat în stăpânire drumurile și podurile, au luat la vale mașini și scutere, ba chiar au târât și un autobuz.

  Apa a luat pe sus mașini și a inundat casele în zone din sudul și sud-estul Franței. Într-o singură zi a plouat cât pentru câteva luni.

  Râurile au ieșit din matcă și s-au revărsat pe străzi. Circulația a devenit imposibilă, iar un exemplu este traficul dintre Marsilia și alte orașe, întrerupt după ce torenții au acoperit șoselele.  Nici circulația feroviară nu a fost scutită de probleme, după ce apele au distrus terasamentul.

  Pompierii au avut peste 1.500 de intervenții, fie ca să salveze oamenii rămași în mașini, fie pe cei care nu-și mai puteau părăsi locuințele.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Parlamentul francez a aprobat prelungirea folosirii permisului sanitar Covid până în 31 iulie 2022, în contextul în care guvernele țărilor europene încearcă să se...

  LUMEA

  Italia se pregătește pentru proteste, în condițiile în care de vineri toți lucrătorii vor fi obligați să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus...

  LUMEA

  Franţa va interzice ambalajele din plastic pentru aproape toate fructele şi legumele, începând cu ianuarie 2022, în încercarea de a reduce deşeurile din plastic,...

  LUMEA

  Italia a fost lovită de furtuni puternice săptămâna aceasta, în oraşul Catania din Sicilia fiind semnalate marţi ploi abundente şi grindină, iar autorităţile oraşului...

  Copyright © 2021