Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Întrevedere cu diplomați

  Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu doi diplomați, cel al Austriei și al Armeniei. În cadrul uneia dintre întrevederi, șeful statului a primit scrisorile de acreditare din partea noului ambasador al Austriei în țara noastră, E.S. Stella Avallone.

  Igor Dodon, președintele RM

  “Pe parcursul anilor, Austria şi-a confirmat sprijinul pentru Republica Moldova în toate domeniile. Totodată, am exprimat mulțumire pentru asistența umanitară oferită de Austria, la solicitarea țării noastre, în lupta cu pandemia.”

  Potrivit lui Igor Dodon, între Republica Moldova și Austria există un potențial nevalorificat de colaborare în toate domeniile. Igor Dodon a optat pentru creșterea volumului comerțului bilateral, precum și pentru diversificarea cooperării economice. Președintele i-a urat succes noului ambasador, asigurându-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog.

  Cea de-a doua întrevedere, Igor Dodon a avut-o cu ambasadorul Republicii Armenia în Moldova, Jivan Movsisyan, care și-a încheiat misiunea diplomatică în țara noastră. Președintele în exercițiu i-a mulțumit diplomatului pentru eforturile de a consolida relațiile dintre cele două state.

  Igor Dodon, președintele RM

  “Am subliniat disponibilitatea conducerii Moldovei de a continua extinderea dialogului moldo-armean, în pofida situației epidemiologice dificile din țările noastre și din lume, cauză ce a dus la amânarea câtorva vizite importante și a primei ședințae a Comisiei interguvernamentale bilaterale pentru cooperare comercial-economică. În contextul măsurilor de dezvoltare a raporturilor comercial-economice și cultural-umanitare dintre Moldova și Armenia, ne-am exprimat speranța privind participarea activă în acest proces a Consulatului de Onoare al Moldovei în Armenia și a Consulatului de Onoare al Armeniei în Moldova”.

  Igor Dodon i-a urat succes lui Jivan Movsisyan în activitatea pe care o va desfășura pe viitor, exprimându-și încrederea că noul ambasador al Republicii Armenia va contribui, la fel, la consolidarea prieteniei și cooperării dintre țările și popoarele noastre.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020