Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Întrebări în loc de răspunsuri

  Președintele fracțiunii parlamentare a PSRM susține că dintre toate partidele din legislativ, doar formațiunea pe care o reprezintă și PAS își doresc alegeri anticipate. În cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, Corneliu Furculiță s-a arătat confuz după întâlnirea de ieri cu Maia Sandu. Acesta susține că se aștepta să afle opinia președintelui țării privind soluționarea crizei.

  Corneliu Furculiță susține că, în afară de PAS și PSRM, celelalte formațiuni din legislativ trag de timp, deoarece sunt sigure că, dacă vor avea loc alegeri parlamentare, nu au nicio șansă să acceadă în legislativ.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM din Parlament

  „Din cele care sunt la moment, doar două fracțiuni au optat pentru alegeri anticipate sincer. Mă refer la fracțiunea PAS și la fracțiunea socialiștilor. Ceilalți joacă, ceilalți nu au sincera convingere că trebuie să fie alegeri anticipate, că vorbește raționalitatea politică, fiindcă, conform sondajelor, bine, hai să spunem că sondajele poate nu reflectă integral, dar conform sondajelor actuale, doar câteva forțe politice acced în Parlament în urma eventualelor alegeri anticipate și mă refer la PSRM, PAS, Partidul „Șor” și, eventual, Partidul Nostru al lui Renato Usatîi.”

  Corneliu Furculiță mai spune că a rămas confuz în urma întâlnirii cu președintele Maia Sandu, deoarece se aștepta să afle viziunea ei despre situația din țară.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii PSRM din Parlament

  „Am rămas puțin confuz, fiindcă dna președintă mai mult a solicitat opinia noastră, noi ne așteptam ca să auzim opiniile sau solicitările, sau propunerile dumneaei, ea fiind moderator și, într-un fel, dumneaei îi aparține inițiativa.”

  De asemenea, deputatul PSRM susține că Maia Sandu este cea care trebuie să spună cine va deține interimatul funcției de prim-ministru după data de 31 decembrie. Corneliu Furculiță a precizat că, din momentul în care socialiștii au optat pentru demisia Guvernului Chicu, care a fost sprijinit de PSRM, aceștia nu mai sunt la guvernare.

  a-tv.md

  Copyright © 2020