Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Intervențiile chirurgicale puse pe STOP. Prioritate au pacienții cu noul coronavirus

  Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, pacienții programați pentru internări și intervenții chirurgicale vitale nu vor avea acces la serviciile de terapie intensivă. Potrivit autorităților din sănătate, instituțiile medicale din Capitală vor activa după un regim special, iar prioritate vor avea pacienții confirmați cu noul coronavirus aflați în stare gravă, sau chiar care vor avea nevoie să fie intubați.

  „Practic suntem la limita capacităților disponibile, asta înseamnă că vor fi mobilizate alte paturi. Prin urmare, persoanele care au nevoie de intervenții chirurgicale, inclusiv cele planice și au nevoie de această terapie intensivă, în perioada post-intervențională, cu regret din nou nu vom orienta toate capacitățile și eforturile pentru a oferi asistență pacienților COVID, în detrimentul celorlalte categorii de pacienți. În această situație vom mobiliza noi paturi, dar ca să fie clar, alți pacienți nu vor avea acces la servicii de terapie intensivă în cazul dat”, susține Svetlana Nicolaescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății.

  facebook.com

  Facebook

  LUMEA

  O demonstraţie împotriva măsurilor împotriva coronavirusului a dus la revolte în weekend la Milano, potrivit relatărilor din presa italiană de duminică, relatează DPA.

  LUMEA

  Bilanţul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescut la 4,4 milioane în ultima săptămână, se arată miercuri în raportul epidemiologic al Organizaţiei Mondiale a...

  LUMEA

  Egiptul va ridica de marţi, 1 iunie, restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului, inclusiv pe cele privind programul de funcţionare a magazinelor şi restaurantelor,...

  LUMEA

  Statele Unite au raportat peste 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, informează DPA.

  Copyright © 2021