Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Intervenția ambulanței a fost solicitată la 45 de accidente rutiere săptămână trecută

  Datele statistice ale Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) arată că, în perioada 13 – 19 februarie, intervenția ambulanței a fost solicitată la 45 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 61 persoane, dintre care 11 copii.

  „După acordarea asistenței medicale urgente, 48 pacienți cu diverse traume au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului specializat”, anunță CNAMUP.

  De asemenea, în perioada menționată, din numărul total de 15 000, după acordarea primului ajutor medical, 5 411 pacienți, dintre care 4 158 adulți și 1 253 copii au fost transportați la spital.

  „Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 3 564 pacienți cu urgențe cardiovasculare, dintre care 41 cu sindrom coronarian acut; 3 246 cu boli respiratorii; 2 010 persoane cu patologii neurologice, inclusiv 229 cu accidente vasculare cerebrale și 984 pacienți cu traumatisme”, se mai precizează în același comunicat.

  De asemenea, dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat 74 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase; 49 pe motivul intoxicațiilor, inclusiv 18 cu monoxid și dioxid de carbon, 13 cu medicamente și 13 cu alcool.

  La fel au fost înregistrate 39 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, și anume 25 combustii, 6 hipotermii și 2 degerături.

  realitatea.md

  ambulanta.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  БЕЗ КАТЕГОРИИ_MD

  O ambulanță a fost implicată într-un accident rutier pe strada Calea Moșilor din sectorul Râșcani al Capitalei. Potrivit ofițerului de presă al Direcției de...

  SOCIAL

  În perioada 07 – 13 august, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 13927 solicitări, inclusiv 2137 la copii. După acordarea primului ajutor medical...

  SOCIAL

  Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească susțin că un bărbat din municipiul Chișinău a amenințat cu un pistol echipa substației de Asistență...

  SOCIAL

  48 de urgențe toxice, printre care 17 intoxicații cu medicamente și 13 cu alcool, au fost înregistrate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă...

  Copyright © 2021