Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Întâlnirea cea de taină

  În timpul vizitei sale de lucru în Statele Unite, președintele țării Maia Sandu a participat nu doar la Adunarea Generală ONU și la întrevederi cu omologii săi din alte state, ci și la o întâlnire secretă. La New York, Sandu a purtat discuții cu fiul miliardarului George Soros, Alex Soros. Serviciul de presă al instituției prezidențiale a preferat să treacă sub tăcere această întrevedere, în schimb Soros Jr. A publicat o poză cu ei doi pe pagina sa de Instagram.
  Secretele ies la iveală. De acest lucru s-a convins președintele țării, Maia Sandu. Șeful statului a preferat să nu dea publicității întrevederea pe care a avut-o cu Alex Soros. Cu toate acestea, Soros Jr a decis să nu secretizeze întrevederea. Acesta a publicat pe pagina sa de Instagram o poză cu Sandu și a scris că ea este un „un reformator convins și luptător împotriva corupției”. În prezent, Alex Soros ocupă funcția de vicepreședinte Open Society Foundation, o rețea de donatori fondată de tatăl său, George Soros. Această organizație, își are sediul la New York și sucursale în 37 de țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova. Iar Maia Sandu are legături directe cu această structură internațională. În luna noiembrie a anului trecut, canalul de Telegram „Alegerea Moldovei„ a publicat un screen-shot al raportului anual prezentat de Fundația Soros-Moldova. Din informația prezentată rezultă că în 2009, actualul șef de stat era membru al consiliului național al sucursalei Fundației Soros, din țara noastră.

  Totodată, presa din țară a scris că cel puțin șapte din cei 11 membri ai Consiliului Suprem de Securitate, ar avea legături cu ONG-uri, iar anual ar fi ridicat salarii din partea Fundației Soros. Sumele variau de la 300 de mii la un milion de euro, pe an. Se zvonește că Fundația Soros a contribuit la alegerea Maiei Sandu în calitate de președinte al Republicii Moldova. La New York, Sandu, cel mai probabil, s-a întâlnit față-n față cu cel care-i spune ce, când și cum să facă. Iar, motivul din care Sandu a preferat să treacă sub tăcere această întrevedere, este evident.
  Fundația Soros își exercită influența în Republica Moldova, deja de mai mulți ani. Numai în perioada 1992 – 2016, structura miliardarului american a cheltuit peste 120 de milioane de dolari pentru a-și răspândi influența în țara noastră. Mulți experți afirmă și astăzi că, multe din evenimentele care au avut loc în Republica Moldova au fost legate de acțiunile colective în care s-au implicat ONG-urile din rețeaua Soros. Protestele din data de 7 aprilie 2009 și interzicerea difuzării știrilor și emisiunilor rusești sunt doar câteva exemple, în acest sens. Estimativ, Fundația Soros ar avea în subordinea sa aproximativ 100 de organizații neguvernamentale, multe dintre care au contribuit la ascensiunea PAS-ului și Maiei Sandu, la putere. Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă al președinției, și cel la PAS, pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă n-a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021