Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Insula cu lalele

  O „insulă cu lalele” va fi amenajată în mijlocul Grădinii Botanice din Capitală. Pentru realizarea acestui proiect este nevoie de circa două milioane de lei, iar instituția a demarat o campanie de colectare de fonduri. Startul lucrărilor a fost deja dat. Deocamdată nu se știe în cât timp va fi realizat proiectul, întrucât totul depinde de banii care se vor aduna.

  Ceea ce vedeți în imagine este proiectul „Insulei cu lalele” care urmează să fie amenajat chiar în inima Grădinii Botanice. Terenul pe care vor fi plantate florile are o suprafață de aproape 1400 metri pătrați.

  Svetlana Turcu, Reporter Accent TV

  „Insula cu lalele” va fi amenajată pe acest lot de pământ care, după cum puteți vedea, este înconjurat de un lac. Pe acest teren urmează să fie plantați 40 de mii de bulbi de lalele, care deja au fost comandați din Olanda, și urmează să fie sădiți aici, până la sfârșitul acestei toamne.”

  Proiectul prevede că, „Insula cu lalele” va avea și o infrastructură pe măsură iar lucrările au început de la zero.

  Ion Roșca, director, Grădina Botanică

  “Ne propunem să avem două poduri care să fie cu acces pe acestă insulă, generic vorbind, insula cu lalele. Un punct de belvedere, sau un foișor, unde oamenii o să poate admira frumusețea existentă. Pe insula respectivă, până la momentul actual creștea o vegetație pioneră, am eliminat stratul de ierburi, am făcut o curățenie, urmează să împrăștiem un strat de sol fertil, și ulterior plantarea propriu -zisă a lalelelor.”

  Pentru realizarea acestui proiect este nevoie de două milioane de lei. Instituția în parteneriat cu Asociația Obștească “Progresul Dendrologic” și o firmă privată, au creat o pagină online numită dendro.md, unde toți doritorii pot face donații pentru amenajarea „Insulei cu lalele”. Mai exact, fondurile colectate vor fi folosite pentru construcția infrastructurii, procurarea soiurilor de flori și achiziționarea materialelor pentru crearea zonei.

  Victoria Lisnic, reprezentat al Grădinii Botanice

  „Toată lumea știe că la Grădina Botanica intrarea este cu plată, dar doresc să menționez că este o plată simbolică Toată lumea trebuie să își dea seama că finanțările care vin de la stat nu sunt suficiente. Și încă o dată mă adresez la toți. să contribuie la acest proiect.”

  Directorul Grădinii Botanice ne-a spus că după lalele, pe „Insula lalelelor” vor fi plantate flori de sezon, astfel că, această insulă să fie mereu înfloritoare și un punct de atracție pentru vizitatori.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021