Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Inspectoratele de Poliție din țară au fost dotate cu 52 de unități de transport

  Inspectoratul General al Poliției a repartizat astăzi, în cadrul unui eveniment un lot de 52 de autospeciale operaționale de teren pentru echipele de reacționare rapidă, din toate raioanele țării.

  În cadrul evenimentului, ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu a subliniat despre necesitatea dotărilor tehnice și a îmbunătățirii condițiilor de activitate a polițiștilor, dar și calitatea serviciilor oferite cetățenilor.

  “Această achiziționare nu înseamnă doar mașini noi pentru polițiști și condiții de muncă mai bune pentru ei, dar și mai multă securitate și grijă pentru oameni. Pentru că acesta este filosofia reformei Poliției, apropierea de comunitate prin servicii mai bune, creșterea gradului de siguranță și atitudine prietenească. Sunt sigur că datorită acestor dotări tehnice, vom reuși să reacționăm mai operativ la apelurile de urgență la 112, reducând timpul de intervenție și să fim mai prezenți în stradă”, a spus ministrul.

  Totodată, menționând  că datorită alocărilor mijloacelor financiare de la bugetul de stat, în contextul implementării Programului Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către Uniunea Europeană, a fost posibilă această realizare, care spune despre faptul că Statul își dorește o Poliție modernă și bine dotată, care să crească gradul de siguranță în întreaga țară.

  Mijloacele de transport au fost distribuite în Chișinău, Bălți, Orhei, Ungheni, Hîncești și restul raioanelor. Repartizarea a avut loc conform necesităților, a numărului de populație din localitate și a situației criminogene, conform numărului de apeluri de urgență înregistrate.  Valoarea totală a achiziției constituie, conform contractului, suma de 19 982 248,00 lei.

  mai.gov.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău își propune ca până în 2023 să doteze orașul cu 370 de unități noi de transport. Despre aceasta a anunțat primarul...

  Copyright © 2020