Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Inspector de integritate cu averi de LUX: Un adevărat parc auto, conturi bancare nedeclarate și apartamente spațioase

  Mașină de teren de doar 9 000 de lei, trei apartamente spațioase, cont bancar nedeclarat și afaceri personale. Cam așa arată averea unui inspector de integritate începător din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI). Vorbim despre Cristina Ciubotaru, o angajată a ANI, declarația de avere a căreia ridică mai multe semne de întrebare.

  Ciubotaru a indicat că deține trei apartamente spațioase. Cel mai mare, cu o suprafață de 123,7 metri pătrați, ar fi costat doar 834 167 lei (41 mii euro), al doilea apartament de 82,4 de metri pătrați a fost evaluat la 463 234 lei (23 mii euro) și un apartament de 64 de metri pătrați de 655 de mii de lei (32 mii euro). Ultimele două apartamente familia Cristinei Ciubotaru le-a obținut în 2017 și 2018, când soțul acesteia, Eugen Ciubotaru, a fost numit judecător la Orhei. Atunci magistratul a devenit subiect al unei investigații jurnalistice “Au cumpărat într-un an, cât alții în șapte: ce achiziții fac judecătorii din Moldova”, realizate de portalul Anticoruptie.md.

  “Eugeniu Ciubotaru, proaspăt magistrat la Judecătoria Orhei, în 2017 a procurat un apartament de 64 de metri pătrați pentru care a achitat 655.000 de lei, conform declarației de avere. Un alt apartament, cu aceeași suprafață, i-a revenit printr-un contract de uzufruct. Menționăm că până a deveni judecător, în martie 2018, Eugeniu Ciubotaru a fost jurist la SA Moldovagaz”, au scris jurnaliștii de la Anticoruptie.md.

  Analizând în continuare declarația inspectorului de integritate, constatăm că familia acesteia deținea un adevărat parc de automobile: două Dacia Logan din 2008, un Peugeot din 2007 și o Toyota RAV din 2008.

  Automobilele Dacia au fost procurate în 2018 și vândute în 2019 la un preț total de 75 de mii de lei (3750 euro). Peugeot, care apare în declarația pentru anul 2018 a Cristinei Ciubotaru, dispare subit din declarația pentru 2019, fără ca să fie indicat dacă automobilul a fost vândut sau donat. Totodată, inspectorul ANI declară că în 2019 a câștigat peste 14 mii de lei din darea în locațiune a unui automobil unei companii de taxi.

  Cât despre Toyota RAV din 2008, Cristina Ciubotaru declară că prețul acestuia este de doar 9000 lei (450 euro), pe când site-urile specializate indică un preț de 9 mii de euro.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Sinteza.org 

  POLITICA

  Experții Transparency International în Moldova atrag atenția că modificările propuse de PAS la legea privind Autoritatea Națională de Integritate (ANI) ar putea duce la...

  POLITICA

  Controlul averii pe numele lui Igor Dodon a fost inițiat în anul 2020. Un alt control pe numele acestuia este pe incompatibilitate de funcție,...

  POLITICA

  Deputatul Grigore Novac, candidat la funcția de deputat pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a solicitat din nou organelor de resort, în special, Autorității...

  POLITICA

  Autoritatea Națională de Integritate (ANI) urmează să stabilească dacă deputatul PAS, Radu Marian, și-a tăinuit apartamentul, venitul obținut dintr-un proiect finanțat inclusiv din bani...

  Copyright © 2021