Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Insistă pe reforma Constituției

  În parlament ar putea fi constituită o comisie specială pentru a elabora și implementa reforma constituțională. Autorii inițitivei sunt deputații PSRM și vine după ce Înalta Curte ar fi adoptat, potrivit socialiștilor, decizii contraversate și dictate politic. Astfel, cei din PSRM insistă pe îmbunătățirea mai multor legi care țin de domeniul constituțional. Mai mult, socialiștii nu exclud că în viitorul apropiat ar putea veni cu un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova.

  Vasile Bolea, deputat PSRM

  Noi considerăm că statul are nevoie de o revizuire a legislației în domeniul constituțional. Mă refer atât și la legea cu privire la Curtea constituțională , cât și la codul jurisdicției constituționale,
  Noi propunem să fie creată o comisie specială parlamentară în acest sens , din 12 posibil, 15 membri. Déjà, va decide Plenul Parlamentului . Comisia o să aibă posibilitatea să colaboreze și cu mediul academic și cu experți veritabili în acest domeniu, cât și solicităm implicarea altor instituții din țară pentru a face tot posibilul de a veni cu niște proiecte bune în vedea îmbunătățirii legislației în acest domeniu.

  Potrivit deputatului, fracțiunea PSRM a expediat déjà o solicitare către președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi pentru a introduce proiectul pe ordinea de zi a următoarelor ședințe legislative. Amintim că anterior o astfel de comisie a fost constituită la nivel de președinție de către șeful statului din acea perioadă, Igor Dodon. Membrii comisiei nu și-au dus la bun sfârșit activitatea din motiv că Maia Sandu a desființat-o.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020