Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Inițiativele sociale vor continua

  Inițiativele sociale mereu s-au regăsit pe agenda Partidului Socialiștilor, iar acest lucru va rămâne neschimbat și-n viitorul Parlament. Socialiștii și-au propus să ducă la bun sfârșit inițiativele sociale care așa și n-au fost implementate din cauza dizolvării Parlmentului. Declarația a fost făcută de deputații socialiști. Mai mult, aceștia au pregătit inițiative sociale noi, menite să sprijine moldovenii.

  Vladimir Odnostalco deputat PSRM

  ”Deja este o tradiție ca două ori pe an, vârstnicii să beneficieze de ajutor financiar în sumă de 1.000 de lei. Banii erau ridicați în perioada sărbătorilor de Crăciun și în luna octombrie, cu prilejul Zilei internaționale a oamenilor în etate. Noi vom continua această tradiție”

  Alla Darovannaia deputat PSRM

  ”În primul rând noi vrem să asigurăm medicii că vom majora salariile cu 40% așa cum am preconizat, așa cum am votat în prima lectură. În al doilea rând vrem să aducem la cunoștință că acel proiect de lege care presupune compensarea la energia electrică, bani pe care o parte a societății chiar a mizat, o să-l trecem în legislatura următoare”

  Mai mult, socialiștii anunță că odată ce vor ajunge în parlament primele acțiuni ale lor vor fi majorarea salariilor și pentru alți lucrători din sănătate, cum ar fi farmaciștii a căror lefuri au rămas neschimbate. Totodată, PSRM și-a propus să vină cu un suport financiar pentru tinerele mame care n-au reușit să se încadreze în câmpul muncii până la concediu de maternitate. Cu toate acestea, Odnostalco a ținut să precizeze că acest lucru va fi posibil doar în condițiile în care la guvernare va ajunge Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

  Vladimir Odnostalco deputat PSRM

  ”Acest lucru va fi posibil dacă la putere va ajunge Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Oamenii trebuie să înțeleagă că acest lucru nu se va întâmpla dacă la guvernare vor ajunge politicienii de dreapta care se vor îndeplini sarcini de șablon, dictate din străinătate. În opinia lor dezvoltarea constituie lichidarea pensiilor, indexării pensiilor de două ori pe an și revenirea la majorarea vârstei de pensionare. Lucru care nu ar trebui să se întâmple.

  Odonstalco a adăugat că în plină pandemie, socialiștii au reușit implentarea mai multor inițiative sociale, multe dintre care au venit la propunerea liderului formațiunii, Igor Dodon. Dacă e să vorbim în cifre atunci, grație acestor proiecte de lege în 2020, de ajutor social în sumă de 700 de lei au beneficiat 581 de mii de persoane, la 01 octombrie 2020, alocația a fost majorată până la 900 de lei și de ea s-au bucurat 643 de mii de oameni. Iar, în aprilie 2021, peste 673 de mii de persoane au primit ajutorul unic, care a crescut până la 1000 de lei. Până în prezent, niciun reprezentant al partidelor de dreapta nu a comentat declarațiile lui Vladimir Odnostalco.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021