Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Inițiativele sociale, indispensabile

  Toate proiectele sociale blocate de Maia Sandu vor fi reluate în viitorul parlament. Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a dat asigurări că socialiștii vor fi consecvenți și vor insista în viitorul parlament asupra adoptării tuturor legilor sociale respinse de președintele Maia Sandu. De asemenea, el a promis că vor fi inițiate proiecte noi incluse în programul electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  Furculiță a declarat la NTV Moldova că soarta acestor legi depinde în mare măsură de votul din 11 iulie și de capacitatea cetățenilor de a distinge promisiunile concrete de sloganurile fără noimă.

  Corneliu Furculiță, președintele Fracțiunii parlamentare a PSRM

  ”Promitem și ne ținem de cuvânt cu privire la punerea în aplicare a tuturor inițiativelor sociale pentru care ne-am asumat obligații față de cetățeni și care sunt precizate în programul nostru. Acestea vor fi implementate. Alegătorii trebuie să-i studieze, să privească comportamentul actorilor politici și să își exprime votul, deoarece de votul lor depinde dacă promisiunile vor fi îndeplinite sau nu. Dacă vom vota din nou pentru forțele de dreapta, vor exista promisiuni incerte, astăzi trebuie să mai cedăm ceva FMI-ului, să mai ridicăm pragul de pensionare, să mai diminuăm bugetul, pentru că vedeți doamne, nu sunt bani în buget și este corupție în țară”

  Printre legile respinse de Maia Sandu se numără astfel de inițiative ale PSRM precum: compensarea pentru energia electrică consumată în lunile aprilie – mai, abrogarea „legii miliardului”, modificări la legea comerțului intern, introducerea subvențiilor și facilităților pentru producătorii locali. De asemenea, decretul privind dizolvarea parlamentului, semnat de Maia Sandu, a blocat creșterea preconizată a salariilor pentru lucrătorii medicali cu 40%, alocarea fondurilor pentru plata restanțelor salariale angajaților căilor ferate din Moldova și alte proiecte sociale.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021