Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Inițiative sociale amânate

  După ce Maia Sandu a anulat decretul de dizolvare a forului legislativ mai multe proiecte de legi sociale vor fi amânate pe o perioadă nedeterminată. Vorbim despre majorarea salariilor personalului medical din luna iulie și stingerea datoriilor salariale pentru angajații de la Calea Ferată. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii de vineri că acest lucru se întâmplă din cauză că Parlamentul nu mai poate vota aceste legi.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  ”O dată cu anularea stării de urgență și dizolvarea Parlamentului au rămas suspendate unele inițiative legislative PSRM foarte importante. De exemplu, inițiativa de majorare cu 40% a salariilor la medici. Noi nu putem să o promovăm pentru că Maia Sandu a dizolvat Parlamentul”

  Un alt proiect de lege care nu mai poate fi votat de Parlament este și acela de anularea a examenelor de bacalaureat. Liderul PSRM a precizat că proiectele respective urmau să fie votate în această săptămână. În altă ordine de idei, Dodon spune că nu exclude că Maia Sandu va institui o nouă stare de urgență.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  «Eu nu exclud că Maia Sandu va iniția din nou stabilirea stării de urgență în luna iunie și vă spun de ce. Ea are rapoartele și prognozele OMS, cel mai propabil la sfârșitul lunii mai începutul lunii iunie vom avea câte 2000 de cazuri pe zi și numărul de decese va crește zilnic față de 20-25 de decese cât avem acum, în aceste condiții trebuie de implicat cu acțiuni stringente de ajutor a populației».

  Amintim, în mandatul său de președinte, Igor Dodon a venit cu inițiativa de dublare a salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate. Majorarea se efectuează în trei etape. La 1 septembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, leafa din sănătate a crescut cu câte 30%. La 1 iulie, urma să fie efectuată ultima etapă de majorare a salariilor cu 40%. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții instituției prezidențiale pentru un comentariu la acest subiect, până la această oră nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021