Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Inițiative ale municipalității

  240 de autobuze și troleibuze vor ajunge în capitală până la finele anului curent. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Potrivit edilului, de la independență încoace, este cel mai mare număr de unități de transport, adus în capitală. Totodată, edilul a anunțat că în capitală vor apărea benzi noi de circulație destinate, exclusiv, transportului public. Acestea vor face legătura dintre mai multe sectoare ale capitalei.

  Oamenii n-ar trebui să să sufere din cauza lipsei de transport public! Cu acest mesaj edilul capitalei, Ion Ceban a venit pe pagina sa de Facebook. În acest context, primarul a anunțat că le-a solicitat responsabililor de la Direcția transport graficul, cum și pe ce rute urmează să fie repartizate unitățile de transport. Totodată, Ceban ia în calcul posibilitatea deschiderii a noi rute de transport și completarea rutelor déjà existente. Astfel, până cel târziu 14 octombrie când va fi sărbătorit Hramul orașului, rutele 9 și 23 urmează a fi suplinite cu noi unități de transport cu 9 și respectiv 6 troleibuze noi. Un plan similar este prevăzut și pentru rutele care fac legătura dintre capitală și suburbiile din municipiul Chișinău. Iar un prim-pas a fost făcut în această direcție. Mai exact, primarii localităților din raza municipiului au prezentat scheme de încadrare a transportului public, pentru a fluidiza numărului de pasageri. Pe această cale, edilul a ținut să reamintească că într-un singur an parcurile de autobuze și troleibuze au fost reînoite cu 83 de unități de transport. N-a fost trecută cu vederea nici infrastrucura capitalei. Autoritățile locale și-au propus să amenajeze benzi de circulaţie pentru transportul public, care vor face legătura între mai multe sectoare ale capitalei. Este vorba despre:

  Noi benzi destinate transportului public pe rutele:

  1. Coridorul: Calea Ieşilor – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Viaduct – Dacia
  2. Alba Iulia – I. Creangă – Viaduct – Dacia
  3. Mircea cel Bătrîn – B. Voievod – Gr. Vieru – A. Mateevici şi retur până la bd. Renaşterii Naţionale.

  În opinia edilului, în condițiile în care Primăria se ocupă activ de modernizarea troleibuzelor și autobuzelor din capitală, atunci acestea ar trebui să circule fără impedimente, rapid, comod, conform graficului stabilit, astfel ca oamenii să nu aştepte minute în şir în staţii.

  Ion Ceban, primarul general al capitalei

  „Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului iar în curând pasagerii vor putea utiliza gratuit şi WI-FI. Investim foarte mult în modernizarea parcurilor municipale de autobuze și troleibuze, pentru ca oamenii să aibă posibilitatea să beneficieze de un transport public de calitate.„

  A scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook,

  Amintim că în prezent benzi de circulaţie destinate exclusiv transportului public sunt amenajate pe bd. G. Vieru-str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi str. A. Puşkin.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021