Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  INI: Serviciul de Protecție și Pază de Stat nu este în drept să confecționeze acte și numere speciale pentru autoturismele din dotare

  Subdiviziunile Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) nu dețin competența de a confecționa și a folosi acte, care codifică mijloacele de transport în cadrul efectuării măsurilor speciale de investigații, ne-a răspuns în mod oficial Inspectoratul Național de Investigații (răspunsul este publicat mai jos), după ce am publicat articolul ”Serviciul de Protecție și Pază de Stat utilizează numere de înmatriculare FALSE, inclusiv pentru a fila oponenții politici ai Președintelui Maia Sandu”.

  Potrivit ofițerilor de investigații, măsurile speciale de investigații pot fi efectuate doar cu autorizarea procurorului și conducătorului subdiviziunii specializate. Prin urmare, nici președintele Republicii Moldova nu este autorizat să permită SPPS-lui efectuarea măsurilor speciale de investigație.

  Amintim că președintele Maia Sandu a fost însoțită, miercuri, 2 iunie curent, la Căușeni, de peste 20 de ofițeri din Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Reporterul nostru a documentat faptul că din partea SPPS s-au deplasat în acest raion puțin peste 10 automobile, o parte dintre care folosesc numere de înmatriculare inexistente, adică, false.

  Am făcut poze la mașinile în care au venit reprezentanții SPPS și am apelat la sursele noastre, pentru a verifica numerele de înmatriculare, ca să depistăm că cel puțin 7 dintre acestea utilizează numere de înmatriculare FALSE.

  Potrivit surselor  telegraph.md din cadrul SPPS, la indicația președintelui Maia Sandu, respectiv, a conducerii instituției, ofițerii operativi ai SPPS filează și mai mulți politicieni. În scopul acesta sunt folosite mașinile la care sunt schimbate de 2-3 ori pe săptămână numerele de înmatriculare, utilizând numere inexistente.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  telegraph.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021