Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Informații despre transportatori

  Camioanele moldovenești, rămase blocate la vama moldo-ucraineană, au reușit să se întoarcă acasă cu tot cu marfa care le-a fost confiscată. Acest lucru a devenit posibil în urma unei runde de negocieri cu participarea reprezentanților ministerelor de resort de la noi, dar și aangajații ambasadelor Ucrainei și a Moldovei. O decizie a fost luată și-n legătură cu autocamioanele rămase la punctul de trecere moldo-rus Bacevsk, dar și cele de pe teritoriul Rusiei.

  Autoritățile responsabile au oferit tot sprijinul pentru evacuarea din zona de control vamal Bacevsk (Ucraina), susține Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

  Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

  „Este vorba despre 12 camioane cu marfă, ce aparțin companiilor din Republica Moldova. Astfel, 8 dintre ele, au fost deplasate pe teritoriul Federației Ruse, iar celelalte 4 – încă se află în zona de control vamal Bacevsk din cauză că au fost vandalizate și nu pot fi remorcate. Iar, în ceea ce privește saorta celor patru șoferi de TIR, rămași în Federația Rusă, autoritățile de la Chișinău duc tratative cu reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă pentru a găsi o soluție și a-I reîntoarce acasă”

  Totodată, șoferii companiilor moldovenești, care la moment se află la postul vamal Troebortnoe din Federația Rusă, doresc evacuarea camioanelor pentru a le repara și, ulterior, a le aduce în Republica Moldova. De asemenea, Spînu susține că a fost oferită asistență pentru 28 de companii de transport din Republica Moldova aflate la moment în diferite orașe ale Federației Ruse și care dețin până la 5 camioane, pentru a părăsi teritoriul rus în direcția Republicii Moldova ocolind teritoriul Ucrainei, prin coridorul verde care va fi propus de partea rusă. Pentru consultații, transportatorii pot apela la nr. de contact:

  +373 69526562, +373 22 220657

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021