Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Informația la zi

  Aproximativ 16 mii de ucraineni au intrat pe teritoriul Republicii Moldova începând cu dimineața de ieri și până astăzi. Declarația a fost făcută de către minsitrul Afacerilor Interne, Ana Revenco. Șefa de la MAI a anunța că majoritatea dintre ei fie tranzitează țara nostră, fie s-au întors deja acasă, și doar 300 au solicitat azil în țara noastră. Totodată, MAI-ul a lansat o linie verde, unde refugiații din Ucraina pot primi informații utile.

  În cadrul conferinței de presă, șefa de la MAI a prezentat informația recepționată până la ora 08 dimineața. Astfel de ieri și până astăzi, fluxul pasagerilor la vămile moldo-ucrainene a crescut considerabil, iar numărul pesonalului de la punctele vamale – triplat. Cetățenii ucraineni au fost îndemnați să evite punctul de trecere Palanca și să traverseze granița la vămi mai puțin aglomerate:Unguri-Bronița, Basarabeasca și Săiț . Potrivit Anei Revenco, din cele 15.800 de persoane care au intrat în țară, mai bine de o jumătate deja, nu se află pe teritoriul Moldovei.

  Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne

  Către 8 dimineața au părăsit teritoriul RM pe sens de ieșire spre România circa 3.100 de cetățeni ai Ucrainei și alții 3.320 au revenit în țară, în Ucraina. Menționăm că majoritatea dintre ei se deplasează cu mijloc de transport propriu.

  Totodată, Revenco a anunțat că pentru a facilita deplasarea refugiaților la punctele de trecere moldo-ucrainene au fost direcționate șase autocare cu peste 300 de locuri. Ministrul a declarat că majoritatea ucrainenilor pleacă la rude, prieteni, ori își caută cazare de sine stătător, și doar 315 refugiați au solicitat azil pe teritoriul Moldovei.

  Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne

  «Persoanele care solicită ajutor sunt, în primul rând, îndreptate către centrul de cazare a solicitanților de azil, aflat în gestiunea Biroului de Migrație și Azil, amplasat aici în municipiul Chișinău. De asemnea, sunt date în funcțiune două centre provizorii care funcționează în regim de tabără de câmp, cu infrastructura corespunzătoare. În centrul provizoriu, aflat în adiacentul punctului de trecere Palanca. Au fost plasați, la solicitare, 38 de cetățeni ai Ucrainei. La această oră, în centrul se află 21 de persoane – adulți cu copii.
  Menționez că centrele funcționează în regim de 24 din 24».

  Totodată, un centru de cazare a fost deschis și la spitalul raional din Otaci, unde în prezent se află 37 de ucraineni, dar și la centrul de Triere de la Moldexpo, unde sunt cazate câteva zeci de persoane. De asemenea, MAI a lansat și o linie verde, unde cetățenii ucraineni pot primi informația necesară care le va facilita șederea pe teritoriul Molodovei. Cetățenii sînt rugați repetat să apeleze la numărul de telefon – 080001527.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021