Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Indonezia: Cel puţin trei morţi într-un cutremur

  Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe clădiri s-au prăbuşit după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit insula indoneziană Sulawesi, a anunţat agenţia naţională de gestionare a catastrofelor, notează AFP.

  „Trei persoane au murit şi 24 sunt rănite”, a indicat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Raditya Jati. Autorităţile au confirmat, de asemenea, prăbuşirea unui hotel.

  Potrivit martorilor, mai multe clădiri, printre care hoteluri şi sediul guvernatorului, au suferit importante pagube la Mamuju, capitala provinciei Sulawesi de Vest, cu circa 110.000 de locuitori.

  Cutremurul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutul american de geofizică (USGS), s-a produs vineri la ora locală 02.18 (joi, 19.18 GMT).

  Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, potrivit USGS.

  Cutremurul a fost urmat de importante alunecări de teren, tăind accesul la una din principalele artere rutiere ale provinciei.

  Joi, un seism cu magnitudinea 5,8 a fost resimţit în regiune, fără să se înregistreze pagube importante.

  În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

  Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Un cutremur de magnitudine 4,1 s-a produs miercuri, 22 februarie, dimineața, la ora locală 8:25, în județul Gorj, la o adâncime de 15 kilometri,...

  SOCIAL

  Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, afirmă că timp de foarte mulți ani problema rezistenței seismice a clădirilor a fost ignorată, inclusiv în ceea ce...

  SOCIAL

  În dimineața zilei de 9 februarie, către ora 05:30 echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a ajuns în zona de...

  SOCIAL

  Ex-primarul general al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, a vorbit, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, care emite pe...

  Copyright © 2021