Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Indonezia: Cel puţin trei morţi într-un cutremur

  Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe clădiri s-au prăbuşit după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit insula indoneziană Sulawesi, a anunţat agenţia naţională de gestionare a catastrofelor, notează AFP.

  „Trei persoane au murit şi 24 sunt rănite”, a indicat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Raditya Jati. Autorităţile au confirmat, de asemenea, prăbuşirea unui hotel.

  Potrivit martorilor, mai multe clădiri, printre care hoteluri şi sediul guvernatorului, au suferit importante pagube la Mamuju, capitala provinciei Sulawesi de Vest, cu circa 110.000 de locuitori.

  Cutremurul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutul american de geofizică (USGS), s-a produs vineri la ora locală 02.18 (joi, 19.18 GMT).

  Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, potrivit USGS.

  Cutremurul a fost urmat de importante alunecări de teren, tăind accesul la una din principalele artere rutiere ale provinciei.

  Joi, un seism cu magnitudinea 5,8 a fost resimţit în regiune, fără să se înregistreze pagube importante.

  În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

  Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Şase persoane şi-au pierdut viaţa duminică după ce un avion militar s-a prăbuşit în estul Mexicului, informează luni dpa.

  LUMEA

  Peste 100 de persoane au fost rănite în Japonia în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 care a zguduit provincia Fukushima, fiind resimţit puternic inclusiv...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs luni dimineaţă în largul insulei greceşti Lesbos, fără a fi înregistrate victime sau daune semnificative, a anunţat...

  LUMEA

  Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite, joi, în urma unei scurgeri de azot lichid la o fabrică agro-alimentară...

  Copyright © 2020