Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Indicatoare cu … insecte

  Atenție, șoferi! Pe o stradă din centrul Capitalei a apărut un indicator neobișnuit. Pe acesta este desenată o insectă , care duce în zbor un om. Șoferii nu au ezitat să facă haz de necaz pe seama panoului. Unii conducători auto ne-au spus că, din imagine, au înțeles că cineva crește albini, în timp ce alții au dedus că este vorba despre un evacuator, care transportă mașini.

  Indicatorul rutier, pe care este desenată insecta gigantă, este amplasat la intersecția străzilor Pușkin cu Șciusev. Cei mai mulți șoferi s-au amuzat și au spus că văd pentru prima dată în viață un asemenea indicator.

  «O libelulă care târâie un om în spate, parcă e. Probabil se parafrazeză cu evacuatorul care scoate mașinile și le duce».

  «Asta pentru copii cred că este pus, oare de ce e așa? Doar ceva.. ceva… să fie că cineva să aibă pe aici albini, dar altceva ce poate să fie?”

  «Este isprava cuiva, așa semne nu există. Cineva a vrut să ne înveselească».

  Alți șoferi ne-au spus că au mai văzut asemenea indicatoare, doar că în alte țări.

  «Prin centrul mai sunt așa indicatoare. Și am mai văzut și în alte țări, de exemplu în Italia. 00.32, 01.01 Nu țin minte exact, era un om care duce “chipriciu”, acea trecere interzisă, și îl duce în brațe».

  Am consultat opinia unui instructor auto, să ne spună dacă există un asemenea indicator în Regulamentul Circulației Rutiere. Valerii Gangal susține că are un stagiu de 18 ani și nu a văzut niciodată un astfel de panou.

  Valerii Gangal, instructor auto

  «Dacă e să vă arăt Regulamentul Circulației Rutiere, așa indicator nu există. Sunt șofer de la 18 ani, încă din perioada sovietică și nu mai văzut așa ceva. Cineva a vrut să facă haz de necaz. Așa să înțeleg din imagine că dacă nu cedezi trecerea pietolului, ai putea să-l calci și el se duce la ceruri?! Cam așa?»

  Oamenii legii recunosc faptul că indentificarea răufăcătorilor este dificilă. Și asta, pentru că făptașii aleg locurile unde nu sunt camere de supraveghere, astfel încât să nu le mai dea nimeni de urmă.

  Natalia Stati, ofițer de presă, Direcția de Poliție a Capitalei

  «Cu privire la indicatoarele rutiere unde apar desenate sau încleiate diferite insecte sau animale, poliția se autosesisează în toate cazurile. Angajații poliției întreprind toate măsurile pentru a identificate persoanele care comit astfel de contravenții și lipesc pe indicatoarele rutiere asemenea abțibilduri».

  Potrivit legislației în vigoare, persoanele care comit asemenea infracțiuni riscă o amendă de la 300 până 1500 de lei pentru huliganism sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 până la 60 de ore.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020