Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  India închide școli și instituții din cauza focarului mortal de virus Nipah. Nu există vaccin pentru această infecție

  Autoritățile din sudul Indiei încearcă să țină sub control o epidemie mortală. Au închis școli, oficii publice și centre religioase și au intensificat testarea din cauza focarului mortal de virus Nipah din Kerala. În zona de risc a fost suspendat și transportul public.

  Cel puțin doi oameni au murit în urma infecției cu virusul Nipah. Până acum, în Kerala, peste 700 de persoane au fost identificate ca fiind contacte apropiate și sunt testate pentru virus, a declarat miercuri ministrul sănătății al statului, Veena George. Dintre acestea, 77 sunt considerate „cu risc ridicat”.

  Oamenilor li s-a cerut să rămână acasă și să își monitorizese starea de sănătate. Autoritățile din Kozhikode au închis unele școli din district, iar șapte sate au fost declarate „zone puse în carantină”.

  Nu există niciun vaccin pentru acest virus care ucide până la 75% dintre oamenii infectați. Se transmite de la animale la oameni, direct între oameni și prin alimente contaminate.  Simptomele încep adesea cu o durere de cap și somnolență, dar se poate ajunge la comă în câteva zile.

  Kerala s-a mai confruntat cu o epidemie mortală a virusului Nipah în 2018. 77 de oameni au murit atunci. Peste 230 de persoane au fost testate în acea perioadă, în timp ce autoritățile au luat măsur stricte pentru a limita răspândirea. 300 de persoane au fost ținute sub supraveghere în 2019, după ce un bărbat a fost diagnosticat ca având virusul. Statul Kerala s-a mai confruntat cu un focar și în 2021, iar atunci un băiat de 12 ani a murit.

  Virusul Nipah a fost identificat pentru prima dată în timpul unui focar din 1998-1999 în Malaezia, unde aproape 300 de persoane au fost infectate și peste 100 au murit. Virusul a fost numit după satul Kampung Sungai Nipah din Malaezia, unde crescătorii de porci au contractat boala.

  digi24.ro

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Reformele implementate de actuala guvernare vor duce la dispariția treptată a instituțiilor de învățământ și ulterior a satelor. Această părere a fost exprimată de...

  SOCIAL

  Republica Moldova a recepționat un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, procurat din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale...

  LUMEA

  Compania Moderna a anunţat că datele studiilor clinice au arătat că vaccinul său actualizat COVID-19 va fi probabil eficient împotriva subvariantei BA.2.86. Este o...

  SOCIAL

  Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) vine cu recomandări în scopul protejării de infecție cu virusul West Nile, transmis de țânțari. Potrivit responsabililor, acest...

  Copyright © 2021