Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  India: 35 de morţi în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

  Cel puţin 35 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor care au afectat statul indian Kerala (sud-vest) în ultima săptămână, au declarat luni responsabilii locali pentru gestionarea dezastrelor, potrivit dpa.

  People watch a house being washed away in river due to strong current after heavy rains at Kottayam in Kerala, India, October 17, 2021 in this still image taken from video on October 18, 2021. REUTERS TV/ANI/KERALA GOVERNMENT PUBLIC RELATIONS OFFICE/ HANDOUT via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT. INDIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN INDIA.

  Douăzeci şi două dintre victime şi-au pierdut viaţa după ce două alunecări de teren, survenite în districtele Kottayam şi Iduki după ploile abundente înregistrate sâmbătă, au măturat locuinţe şi au îngropat case în noroi şi resturi.

  Corpul unui copil de 7 ani a fost scos din moloz în Kottayam, unde a avut loc o alunecare de teren duminică seara, iar membrii echipelor de salvare caută în continuare sub dărâmături persoanele date dispărute, a informat ziarul local Malayalam Manorama.

  Mai multe cazuri de înec şi de persoane luate de ape au fost raportate în urma inundaţiilor

  În imaginile dramatice difuzate de televiziunea locală se poate vedea cum o casă cu două etaje se prăbuşeşte în apele umflate ale unui râu. Drumurile şi podurile au fost distruse în zonele afectate, iar copacii smulşi din rădăcini.

  Apa acumulată peste nivelurile de pericol în mai multe baraje a fost degajată treptat şi mii de persoane aflate în zonele joase situate de-a lungul râurilor au fost evacuate şi adăpostite în peste 100 de tabere pentru sinistraţi, potrivit unei declaraţii a biroului premierului din Kerala, Pinarayi Vijayan.

  Departamentul de meteorologie a avertizat cu privire la cel puţin trei zile de precipitaţii masive începând de miercuri, crescând temerile cu privire la producerea de noi inundaţii.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Paisprezece persoane au murit marți în estul Azerbaidjanului după ce un elicopter militar s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat serviciul...

  LUMEA

  Cel puţin patru persoane au murit şi alte nouăsprezece au fost rănite, luni, în oraşul Istanbul, afectat de rafale puternice de vânt, a anunţat...

  LUMEA

  O furtună puternică a produs inundații de proporții în Spania. Mii de locuințe au rămas fără electricitate, iar drumurile din zonele afectate au devenit...

  LUMEA

  Doi oameni au murit, iar alți 16 au fost răniți în urma unei explozii produse marți în depozitul unei fabrici de motoare de rachete...

  Copyright © 2021