Ion Ceban se află într-o vizită de lucru la București


Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban se află într-o vizită de lucru la București. Deocamdată, edilul orașului Chișinău a avut o primă întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Despre acest lucru a scris Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Ion Ceban l-a informat pe primarul Tudorache despre intenția de a repara blocul vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi" din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de aproape 62 demilioane de lei.

"Aperăm să fie reabilitat grație relațiilor stabilite între Pretura sectorului Centru și sectorul 1 al municipiului București, la fel legături orientate spre inițierea și dezvoltarea proiectelor în diverse domenii ale sectorului public", a spus Ceban.

În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică.

La fel, înțelegerea prevede schimb de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii.

"M-am bucurat să aud din partea primarului sectorului 1, Daniel Tudorache, disponibilitatea de a continua colaborarea și că există acea legătură care trebuie sa perpetuieze", a conchis Ceban.

Edilul Ion Ceban a mulțumit pentru suportul acordat pe parcursul anilor și pentru proiectele implementate la Chișinău cu susținerea dumnealor, printre care și scara de granit din parcul "Valea Morilor".

Mai mult, Ion Ceban a puncat că parcursul zilei de astăzi, în cadrul vizitei sale de lucru la București, mai are preconizate 2 întrevederi.

"Vă voi informa ulterior, despre rezultatele celorlate întrevederi", a scris Ceban.


Опубликовано: 12:21 05/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: