Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Îndemn la vaccinare

  Campania de imunizare împotriva virsului SARS-COV-2 este în toi, în cadrul Armatei Naționale. Potrivit ultimelor date, peste 4100 de soldați au fost vaccinați complet cu diferite tipuri de ser. În condițiile în care numărul de noi infectări cu COVID crește covârșitor atât în țară, cât și în întreaga lume, militarii au făcut și un spot-video prin care îndeamnă populația să-și administreze serul.

  Militari de diferit rang și ani de experiență petrecuți în Armată, i-au îndemnat pe moldoveni să se imunizeze împotriva coronavirsului. Iar, pentru a fi mai convingători, au invocat propriul exemplu.

  «Sunt maior, Sergiu Sașco, locțiitor comandant Batalion 22 de menținea păcii și a stat major. Pandemia ne-a impus restricții dure, percep acest virus ca pe un inamic. M-am vaccinat pentru că îmi pasă de sănătatea mea și a efectivului din subordine».

  «Mă numesc Roșca Cristina, studentă la Academia Militară ale Forțelor Armate Alexandru cel Bun. Anul, trecut din cauza pandemiei am făcut lecții online, când a apărut posibilitatea de a mă imuniza, m-am informat, am discutat cu părinții și medicii despre avantajele vaccinării. Într-un final am făcut acest pas, iar acum știu că voi fi bine».

  Potrivit datelor oferite de Armata Națională, cea mai mare rată de imunizare a fost înregistrată la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, unde 96% din studenții militari s-au vaccinat benevol. Aceștia sunt urmați de efectivul de soldați în termen cu o rată de imunizare de 85%, dar și de militarii prin contract – 75%.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021