Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Îndemn la responsabilitate

  Pe fonul crizei pandemice, Republica Moldova are nevoie de stabilitate. Opinia aparține autorităților locale care au lansat un apel către șeful statului, Maia Sandu. APL-urile o îndeamnă pe Sandu cât mai curând să înceapă consultările cu fracțiunile parlamentare. Apelul a fost susținut de peste 20 de președinți de raione. Aceștia solicită inițierea dialogului cu Legislativul pentru a identifica modalități de depășire a crizei politice și sanitare.

  Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa a subliniat că decizia autorităților locale vine în contetxul agravării situației în țară. Criza se acutizează în condițiile în care sistemul medical nu mai face față numărului mare de îmbolnăviri.

  Marcel Cenușa, președintele raionului Cahul

  “Cifrele zilnice de morți și noi cazuri de infecții cu COVID-19, pe fundalul spitalelor arhipline din țară, sunt alarmante. Oamenii se tem pentru viața lor și privesc cu frică prezentul și viitorul. Iar pe fundalul crizei pandemice, se aprofundează și criza politică, care are ecou negativ în toate domeniile vieții. De săptămâna trecută am pornit o discuție între președinții de raioane, pentru a face un schimb de informații despre situația în comunitățile lor, acțiunile pe care le întreprind și am ajuns la concluzia că e nevoie de o guvernare stabilă, pentru depășirea situației de criză politică și pandemică”

  Am încercat să obținem un comentariu la acest subiect. Până la această oră, serviciul de presă al instituției prezidențiale nu a răspuns apelurilor noastre.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021