Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Îndemn la dialog

  „Îndemnăm autoritățile centrale să ducă un un dialog sistematic cu regiunea transnistreană și să ia o poziție proactivă în această problemă”. Declarația aparține deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, membri ai comisiei parlamentare pentru politicile de reintegrare a Republicii Moldova. Deputații au amintit că în perioada în care socialiștii erau la putere, acest dialog a fost asigurat și a acționat în beneficiul locuitorilor ambelor maluri ale Nistrului.

  Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului

  „Astăzi suntem îngrijorați de evoluția neplăcută a evenimentelor și anume blocajul economic și blocarea transportului de marfă pe Malul Stâng. Considerăm că acțiunile comune cu Ucraina sunt foarte dubioase, uneori chiar provocatoare. În același timp, condamnăm recentele declarații extrem de radicale, uneori provocatoare și xenofobe. Credem că trebuie folosită deschiderea către dialog de care a dat dovadă astăzi Tiraspolul. Credem că acum Moldova are o șansă istorică pentru reintegrarea țării și pentru unificarea celor 2 maluri ale Nistrului.”

  Până la această oră forțele de la guvernare nu au comentat îndemnul celor din opoziție. Pentru un comentariu, am apelat la serviciile de presă ale parlamentului, guvernului și administrației prezidențiale, dar apelurile noastre au rămas fără răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021