Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Includem farurile cu faza scurtă

  Chiar dacă ploaia și ceața din ultimele zile se fac tot mai simțite, șoferii nu se responsabilizează. Zeci de conducători auto au fost trași astăzi pe dreapta, pentru că nu aveau conectate luminile cu faza scurtă. Norocul lor că legea nu-i pedepsește, polițiștii însă îi atenționează să fie prudenți atunci când pornesc la drum și să își verifice automobilele.

  La intersecția bulevardului Mircea cel Bătrân cu strada Aleco Russo, în doar 15 minute, cel puțin 10 șoferi au fost trași pe dreapta pentru că nu aveau conectate luminile cu faza scurtă. Toți au găsit câte o explicație.

  „vaaai de mine da ce nu am pornit-o. Numai ce m-am pornit din casă”.

  „Am fost parcat aici și din greșeală nu le-am pornit”.

  „Numai ce m -am pornit de acasă și am uitat, ca atare știu legea dar mai mult nu se va întâmpla”.

  A fost luat la ochi și acest șofer de microbuz de pe ruta cu numărul 191, care nu avea conectate luminile cu faza scurtă.

  „Am uitat numai ce m – am pornit, eu îmi cer scuze..mă iertați”.

  Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, în perioada 1 noiembrie-31 martie, șoferii sunt obligați să se deplaseze cu luminile la faza scurtă, conectate și pe timp de zi. Și asta din cauza vremii instabile cu ceață și ploi din această perioadă, care reduc vizibilitatea în trafic și sporesc riscul de accidente rutiere.

  Diana Ceban, subofițer superior, INSP

  “Dacă este vizibilitate redusă sau ceață sau pe timp de noapte cu lumina fază scurtă deconectată deja prevede sancțiune, de la 750 până la 1500 de lei și 3 puncte de penalizare. „

  În zilele următoare, meteorologii anunță că vremea se va răci. Noaptea, mercurul în termometre va oscila între minus cinci și zero grade. Ziua, maxima va fi de nouă grade.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021