Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Începe recrutarea de primăvară

  Începe recrutarea de primăvară, în țara noastră. În prima zi de înscriere, peste 50 de tineri au trecut examenul medical. Chiar și așa responsabilii subliniază că numărul recruților scade, și-n deosebi a celor care vin din inițiativă proprie. Guvernul a aprobat procedura de încorporare a tinerilor în serviciul militar și a stabilit numărul de recruți pentru lunile aprilie-iunie a acestui an.

  Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este singura instituție de învățământ superior care pregătește cadre militare pentru țara noastră. Potrivit deciziei aprobate de autorități, în lunile mai şi iunie numărul de recruţi va fi de 172. Ceea ce ar însemna cu o persoană mai puțin în comparație cu 2020, an în care planul a fost îndeplinit în proporție de 100%

  Vitalie Barcari șeful Centrului Militar Chişinău:

  «Recrutarea decurge în două etape. Prima etapă începe pe 19 aprilie și durează până pe 23 aprilie. A doua etapă este în perioada 19 – 23 iulie. Toți recruții vizitează centrul nostru militar în baza unui grafic bine definit, în conformitate cu toate măsurile de precauție».

  Fluxul de recruți admiși a scăzut din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse pentru prevenirea și combaterea viruslui. În prima zi de înscriere peste 50 de tineri au trecut déjà examenele medicale.Chiar și așa, Vitalie Barcari a subliniat că numărul recurților scade de la an la an.

  Vitalie Barcari șeful Centrului Militar Chişinău:

  «Numărul recruților care vin din proprie inițiativă este foarte mic. Ne-ar placea ca acest număr să fie mai mare, dar majoritatea tinerilor vin în bază de chemare».

  Bărbații, cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, sunt chemați pentru serviciul militar obligatoriu sau cu termen redus. Recrutarea pentru serviciul militar se efectuează de 2 ori pe an, din aprilie până în iulie și din octombrie până în ianuarie. Termenul pentru serviciul militar obligatoriu este de un an, iar cel cu termen redus de 3 luni de zile.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020