Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Începe înregistrarea grupurilor de inițiativă

  Începând de astăzi, 1 septembrie 2020, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

  Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

  Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia.

  Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

  CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

  În acest context, Comisia informează că documentele se vor depune la sediul Comisiei Electorale Centrale (aflat pe adresa: mun. Chișinău, str. V. Alecsandri, nr.119, bir.202), în zilele de:

  • 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 9.00 – 17.00;
  • 5 și 6 septembrie, între orele 10.00 – 16.00.

  cec.md

   

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu și-a asumat rolul de judecător, încălcând astfel Constituția, atunci când și-a permis să facă comentarii juridice în adresa deputaților care au...

  POLITICA

  Igor Dodon a felicitat pe președintele Maia Sandu cu prilejul învestirii în funcția de Președinte al Republicii Moldova și i-a urat succes în îndeplinirea...

  POLITICA

  Congresul PSRM va avea loc în data de 30 decembrie 2020. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon la N4.

  SOCIAL

  Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă acțiunile violente ce au loc în localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, în care sunt implicate persoane din rândul localnicilor...

  Copyright © 2020