Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Începe a II-a etapă

  Începe cea de-a II-a etapă de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Astfel, înscrierea va avea loc în perioada 14 iulie – 30 august curent, iar tot ce trebuie să facă părinții, e să acceseze platforma online escoala.chisinau.md. În context, umează să fie completate locurile rămase disponibile după prima etapă – 3.868.

  Etapa a II-a este valabilă pentru:
  · Copiii care urmează să fie înscriși în clasa I cu profil, în alte districte școlare pe locurile rămase libere;
  · Copiii din districtul școlar corespunzător, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși;
  · Copiii care urmează să fie înscriși în instituțiile din alte districte școlare, în funcție de locurile rămase disponibile.
  · Totodată, instituțiile cu clase cu profil vor organiza probele de aptitudini, prin coordonare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

  În context, lista finală a copiilor înscriși în clasa I, urmează să fie afișată pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ până în data de 30 august. Autoritățile menționează că, pentru anul curent Primăria Chișinău a repartizat 130 de milioane de lei pentru reparația și pregătirea instituțiilor educaționale către un nou an școlar.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021