Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Incendiu devastator în capitală

  Incendiu de proporții în Capitală. Un depozit plin cu vopsea de pe strada Calea Basarabiei a fost cuprins de flăcări. 15 autospeciale au fost trimise în lupta cu focul. Din fericire, victime nu au fost înregistrate. Pompierii urmează să stabilească cauza producerii incediului. Potrivit IGSU, incendiul izbucnit este unul de gradul trei.

  Flăcările au izbucnit în această dimineață în jurul orei șapte. Primii care au văzut focul și au sunat la 112 au fost o echipă de muncitori care lucrează la un autoservice din preajmă. Tot ei au fost cei, care s-au grăbit să fugă de acolo, pentru că focul s-a răspândit cu repeziciune iar zona a fost acoperită cu fum.

  „Flacăra era mare, unde suntem acum , era imposibil ca să stăm și uitați-vă sunt peste 100 de

  „Eu am văzut primul, dar băiatul de alături a sunat deja la pompieri. Am ieșit din boxă că lucrăm la service, și când am văzut, era un fum mare, a izbucnit și pară mare și fum.”

  Deasupra orașului s-a ridicat un nor imens de fum negru care putea fi văzut de la o distanță de câțiva kilometri. 60 de pompieri au fost trimiși în luptă cu flăcările.

  Svetlana Turcu Reporter Accent TV

  “Este aproape ora două, ceea ce înseamnă că de aproape șapte ore, pompierii continuă lupta cu flăcările. Suntem la o distanță de aproape 200 de metri, de focar, însă mai departe accesul este interzis din motive de siguranță.”

  Focul a fost lichidat aproape de ora nouă, adică la aproape două ore de la izbucnire. Depozitul a fost făcut scrum în totalitate.

  Liliana Pușcașu, șefa Direcției Relații cu Publicul, IGSU:

  „În interiorul depozitului, se aflau lichide ușor inflamabile, cum ar fi vopsea, spumă pentru reparație. Totodată, în procesul de intervenție, pompierii au stabilit că peste 40 de litri de acetonă au fost scurse.”

  În condiții de fum dens și pericol de explozie, salvatorii au intervenit cu greu. Autoritățile responsabile a luat decizia de a interveni astfel încât nimeni să nu își pună viața în pericol.

  Liliana Pușcașu, șefa Direcției Relații cu Publicul, IGSU:

  “Respectiv, s-a efectuat lichidarea prin exterior, iar când a fost posibilă intrarea în interior au fost formate cinci sectoare de luptă pentru intervenție concomitentă”

  Ecologiștii avertizează că fumul emanat în urma incendiului este foarte toxic.

  Vitalie Garaba, ecologist:

  “De la arderea vopselelor se elimină gaze, particule solide, inclusiv, dioxine care sunt cele mai toxice din substanțele întâlnite pe pământ. Dacă se așează acest fum peste cartierele locative este necesar de a închide ușile și ferestrele.”

  Surse neoficiale au declarat pentru Accent TV că în urma incendiului pagubele provocate în urma incendiului sunt de câteva milioane de lei. Deocamdată nu este clar dacă depozitul a fost asigurat. Unele surse media au publicat imagini suprinse de pe camerele de supraveghere din interiorul depozitului, care ar demonstra că focul a fost provocat de un muc de țigară. Această versiune, însă nu a fost nici infirmată, nici confirmată de autoritățile responsabile.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020