Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Incendiu de la gunoiştea din Ţânţăreni a fost localizat

  Primăria municipiului Chișinău informează că situația de la poligonul de deșeuri menajare solide din localitatea Țânțăreni, este gestionată de serviciile municipale, în comun cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iar incendiul de la gunoiște a fost localizat.

  Pe teren sunt antrenate autospeciale și echipe de pompieri, precum și buldozere, pentru a acoperi cu pământ sursa focului. Totodată, a fost adusă tehnică suplimentară pentru a desfășura lucrări în caz de necesitate.

  Primarul general, Ion Ceban, a participat miercuri la o ședință la fața locului, privind gestionarea situației de la depozitul de deșeuri, cu participarea ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu și responsabili de la regiile municipale de profil.

  Edilul capitalei a menționat că deși procesul de lichidare a incendiului pe teritoriul poligonului este unul anevoios, în prezent sunt întreprinse toate măsurile necesare pentru a depăși situația.

  Totodată, Ion Ceban a solicitat suport Ministerului de Interne în vederea examinării cauzelor și circumstanțelor izbucnirii focului pe teritoriul gunoiștii municipale. În paralel, la nivel de autoritate publică locală va fi desfășurată o anchetă pe subiectul dat.

  E de menționat că astăzi va fi convocată ședința Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău referitor la problema gestionării incendiului la poligonul de la Țânțăreni.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Un bărbat de 44 de ani a fost salvat de pompieri dintr-un incendiu, care a izbucnit pe o stradă din Ungheni. Cazul a fost...

  SOCIAL

  Un incendiu a izbucnit în această dimineață într-un bloc de locuit din localitatea Pelivan, raionul Orhei. Potrivit IGSU, în urma acestuia a fost necesară...

  SOCIAL

  Un șofer s-a pomenit cu capota mașinii în flăcări, în mijlocul unei străzi din Capitală. Incendiul s-a produs în zona Circului, în dimineața zilei...

  LUMEA

  Un incendiu a izbucnit în clădirea Serviciului Vamal Federal din Moscova, scrie Radio Svoboda. Arderea s-ar fi produs în noaptea de 7 spre 8...

  Copyright © 2021