Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Incendiile rămân active în sudul Italiei şi un nou val de căldură este aşteptat

  Mai multe zeci de incendii rămân active în sudul Italiei şi îngrijorează mai ales focarele din masivul muntos Aspromonte, din regiunea Calabria, în timp ce starea de alarmă continuă în aşteptarea unui val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, relatează marţi EFE.

  Centrul Unificat de Operaţiuni Aeriene (COAU) al Departamentului de Protecţie Civilă din Italia a primit luni peste 900 de solicitări de intervenţie în această zonă din cauza incendiilor, potrivit COAU.

  „În acest moment, fenomenul incendiilor de pădure se resimte în regiunile din sud, mai ales în Apulia, Calabria şi Sicilia, care sunt afectate de un val mare de căldură similar celui din Grecia. Există în regiune 70 de incendii active, mai ales în aceste trei regiuni”, a declarat colonelul Marco Di Fonzo, comandant al Centrului de Investigaţii Anti-Incendii Forestiere (Nucleo Investigativo Antincendio Boschivi – NIAB).

  Di Fonzo a avertizat că în următoarele zile „se aşteaptă temperaturi şi mai ridicate şi prin urmare va continua starea de alertă maximă” şi a solicitat „cooperarea tuturor cetăţenilor”. „Este important ca toţi să avem comportamentul adecvat pentru a nu favoriza incendiile”, a precizat el.

  Luni flăcările s-au extins în Parcul Naţional Vesuvio din Napoli şi a fost nevoie ca locatarii din două case să fie evacuaţi.

  Îngrijorează mai ales situaţia din masivul Aspromonte, în Calabria, unde incendiile ameninţă „Boschi Vetusti”, pădurile seculare incluse la sfârşitul lunii iulie în siturile naturale înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

  Deocamdată flăcările nu au ajuns până acolo, dar există nouă incendii active în această zonă.

  În Calabria au fost mobilizate 2.500 de persoane pentru a proteja aria forestieră.

  Potrivit Sistemului european de informare privind incendiile forestiere (EFFIS), în Italia – de la începutul anului şi până în prezent au ars 102.933 de hectare de vegetaţie, o suprafaţă de mărimea a 140.000 de terenuri de fotbal.

  Sunt cifre de patru ori mai mari decât cele 28.479 de hectare care au ars în medie între anii 2008 şi 2020.

  Agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de pericol de incendiu pentru întregul teritoriu al Republicii Moldova. Avertizarea meteo va fi valabilă...

  LUMEA

  Valul de căldură din Franţa îi îngrijorează pe alpiniştii de pe Mont Blanc. Temperaturile în creştere afectează vârful montan, sporind riscul de căderi de...

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) avertizează cetățenii cu privire la riscul izbucnirii incendiilor. În acest sens a fost emis un cod galben care prevede...

  SOCIAL

  Un bărbat de 62 de ani s-a intoxicat cu fum și a ajuns la spital, după ce a încercat să stingă un incendiu de...

  Copyright © 2021