Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Încă un tronson din Capitală, în Reparație

  O porțiune de 900 de metri de drum de pe strada Albișoara, la intersecție cu strada Ismail, este asfaltată la inițiativa șefului statului și cu suportul municipalității. Lucrările vor fi efectuate pe parcursul următoarelor două săptămâni.

  Deși lucrările de asfaltare a porțiunii de drum au început la o distanță de o zi de termenul stabilit, primarul de Chișinău spune că asfaltul va fi turnat calitativ.
  Ion Ceban, primar de Chișinău

  „Cred că lucrările decurg la acestă etapă bine. 00:15- 00:26 Se lucrează pe toate segmentele. Începând de la carosabil, instalarea bordurilor și a fost majorată capacitatea gurilor de captare și așa va fi pe întreaga porțiune a străzii Albișoara”.

  Pentru modernizarea Chișinăului, vor fi demontate și panourile publicitare de pe strada Albișoara, care, spune primarul Capitalei, știrbesc din imaginea de ansamblu a orașului.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  „Așa cum am planificat până marți, din 78 de panouri care sunt pe strada Albișoara, o parte, pe acest tronson vor fi demontate, iar până la finele lucrărilor vom demonta toate panourile publicitare din această zonă ”.

  Muncitorii Exdrupo nu vor lucra și noaptea, este promisiunea dată de edilul capitalei locuitorilor din proximitatea porțiunii de drum asfaltat.
  Ion Ceban, primar de Chișinău

  „Oamenii care locuiesc în această zonă sunt categoric împotrivă, au anunțat că dacă se vor face lucrări vor ieși la proteste, plus, am avut situații când lucrările efectuate noaptea au dus la situații de avarie”.

  Deși lucrările creează impedimente atât pentru șoferi, cât și pentru oamenii din apropiere, deranjați de zgomot și praf, edilul capitalei este convins că artera principală de drum care dublează traficul rutier va bucura orășenii.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  „ Eu foarte mult sper că, împreună cu ai mei colegi, în scurt timp vom deschide această stradă – arteră principală, o arteră care dublează traficul de pe strada Ștefan cel Mare și să putem direcționa o parte din trafic aici, pe o stradă calitativă de care să se poată bucura chișinăuienii”.

  În următoarele zile municipalitatea intenționează să modernizeze stațiile de așteptare, să schimbe stâlpii de iluminat și să instaleze becuri LED pe întreaga porțiune vizată. Lucrările de reabilitare a drumului sunt efectuate la inițiativa șefului statului, Igor Dodon.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  „Această inițiativă vine din partea președintelui, ca să modernizăm strada Albișoara și trebuie să recunoaștem că noi avem specialiști care să lucreze în două ture, oameni profesioniști care să asigure buna desfășurare a lucrărilor, calitatea necesară și mulțumim și MAI pentru redirecționarea traficului”.

  Pentru un mai bun mers al lucrărilor sunt implicate mai multe servicii.Lucrătorii de la Întreprinderea Municipală „Spații Verzi”, de exemplu, curăță arborii pentru a nu încurca la iluminatul stradal. Pe parcursul lucrărilor, traficul rutier este redirecționat de agenții INP.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  „Lucrează diferite echipe în această perioadă și sperăm ca totul să fie calitativ și la termen”.

  Investiția statului pentru asfaltarea porțiunii de carosabil de pe strada Albișoara, la intersecție cu strada Ismail, este de 65 de milioane de lei.

  Ion Ceban, primar de Chișinău

  „ 65 de milioane din bugetul național; peste 7 milioane pentru trotuare din bugetul municipal; aproape 5 milioane pentru iluminat la fel din bugetul municipal, 18 milioane Termoelectrica; 7,5 milioane Apă Canal pentru schimbarea apeductului și a rețelelor de canalizare în zona Mihai Viteazul- Petru Rareș, iar acum suntem în căutare de resurse pentru un alt proiect – 7,5 milioane de lei pentru zona respectivă, lucrări realizate de Apă Canal”.

  Bugetul total alocat pentru realizarea lucrărilor de reparație a drumurilor din capitala țării este de 120 de milioane de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020