Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Încă trei ani

  Încă trei ani, Chișinăul va avea posibilitate să evacueze deșeurile menajere solide la gunoiștea din Țînțăreni. Despre aceasta a anunțat primarul Ion Ceban. Acesta susține că a fost semnat acordul adiţional la contractul de evacuare a deşeurilor, între Primăria municipiului Chişinău, Primăria comunei Ţânţăreni şi întreprinderea municipală Autosalubritate pentru o perioadă de trei ani şi votat în Consiliul municipal Chişinău.

  Pe pagina sa de pe rețelele de socializare, Ceban a scris că anterior acest document era semnat pentru un an de zile, iar de această dată, municipalitatea a reușit să prelungească valabilitatea acestui document. Ceban mai spune că actualmente, deşeurile menajere solide din municipiul Chişinău sunt evacuate la gunoiştea din Ţânţăreni. Pentru a păstra această posibilitate, Primăria Chişinău îşi asumă proiecte de amenajare atât în comună, cât şi la poligon.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Ne-am implicat la maximum în dezvoltarea infrastructurii comunei, cât şi la amenajarea poligonului de deşeuri. A fost construită Staţia modernă de tratare a levigatului, a fost procurat un compactor care permite menţinerea poligonului, a fost construit drumul şi digul de protecţie, plantaţi arbori, etc. De asemenea, au fost reparate unele străzi, au fost construite stadioane multifuncţionale, terenuri de joacă şi la școală s-a intervenit cu mai multe lucrări”

  Poligonul de deşeuri de la Ţânţăreni este singurul de acest fel din ţară, adaptat şi amenajat de către municipiul Chişinău pentru depozitarea deşeurilor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021